Pure focus op safari's in Botswana's afgelegen concessies

11 dagen

Centraal Kalahari Game Reservaat – Okavango Delta (twee locaties) – Savuti

Ga op safari in de wildrijke hoogtepunten en uithoeken van Botswana!

De focus ligt tijdens deze safari rondreis ligt volledig op safari beleven in Botswana! Uiteraard bezoekt u de spectaculaire Okavango Delta. Sterker nog, er staan hier twee waanzinnige locaties geselecteerd. Zo verblijft u in de waterrijke privéconcessie aan de Shinde lagune en in het wildrijke Moremi Game Reservaat! Maar, wat deze reis werkelijk uniek maakt, is het bezoek aan Centraal Kalahari Game Reservaat. Onder begeleiding van de San gaat u op zoek naar neushoorns, leeuwen en de fotogenieke stokstaartjes.

Vervolgens vliegt u naar het droomlandschap van Savuti. Deze moerasachtige vlaktes worden geroemd vanwege de duizenden olifanten en leeuwen die vaak in conflict met elkaar komen. Aansluitend is het heerlijk ontspannen bij de luxe en kleinschalige accommodaties. Hier kunt u ultiem genieten van een glas wijn terwijl de olifanten en giraffen passeren. Indien gewenst kunt u nog een unieke helikoptervlucht over de Okavango Delta toevoegen. Kortom, dit is een complete en luxe rondreis waar alle activiteiten, regionale vluchten, maaltijden en drankjes zijn opgenomen.

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Comfortabel bewegen door Botswana

Tijdens deze rondreis door Botswana staan comfort, gevarieerde safariactiviteiten en overnachtingen op unieke locaties centraal. Daardoor reist u logistiek optimaal tussen alle hoogtepunten per lokale vluchten. Gemiddeld doet een regionale vlucht er 20 tot 120 minuten over. Vervolgens staat op de airstrip de ranger van uw nieuwe voorkeurslocatie te wachten in zijn open jeep. Bij elke nieuwe locatie ontmoet u een nieuwe ervaren gids/ ranger. Hierdoor zijn de reisafstanden kort. Zo verblijft u ’s ochtends nog in de mokoro tussen de nijlpaarden en zit u ’s middags (na de warme lunch) al weer in de jeep op de nieuwe locatie. Ideaal toch?!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. In Maun wacht u op de lokale vlucht die naar Centraal Kalahari vertrekt. Vervolgens staat bij aankomst de ranger van Dinaka te wachten tussen de goudgele savannes. Na de eerste kennismaking met de gids is het daarna eindelijk genieten van de eerste jeepsafari in de bush met aansluitend de welverdiende sundowner. 

Uw vakantie is officieel begonnen!

Op wandel- en jeepsafari (met de San) in Centraal Kalahari Game Reserve! 

Centraal Kalahari Game Reserve (afgekort CKGR) trekt avonturiers aan die op zoek zijn naar één van de laatste overgebleven wildernissen. De kracht en schoonheid van de Kalahari zit hem in de stilte, de levensstijl van de San, de grootsheid, de gitzwarte nacht met heldere sterrenhemel en het wildleven dat zich sporadisch laat zien. 

Deze dagen trekt u met de ranger van Dinaka per jeepsafari richting de uitgestrekte savannes. Het noordelijke deel van CKGR, de regio rondom Deception Valley, geeft doorgaans de beste kansen op het spotten van roofdieren en antilopen. De verharde zoutpannen zijn met name in het regenseizoen een bron van mineralen voor de wilde dieren. Het maakt de Kalahari met uitstek geschikt in het warme regenseizoen!

Bijzonder aan CKGR is dat dit het leefgebied van de San is. Trek hier zeker een ochtend voor uit! Niemand kan immers beter overleven in deze barre en droge omstandigheden. Leer hoe elke plant en steen van levenswaarde is terwijl u geniet van de graslanden die tot de horizon, en verder, reiken. De Kalahari is Afrika voor gevorderden!

Het meestwildrijke eiland van de Okavango Delta; Moremi

Na de ochtendsafari in Centraal Kalahari vertrekt het kleine chartervluchtje naar de magische Okavango Delta. Bij aankomst staat de ranger van Okuti u op te wachten. Daaropvolgend start de en-route safari naar dit schitterende tentenkamp. Okuti ligt aan de Xakanaxa lagune, aan de noordkant van het Moremi Reservaat. Dit prachtige eiland temidden van de Okavango Delta herbergt de grootste concentraties wilde dieren. Vervolgens struint u samen met de ranger Moremi af op zoek naar luipaarden, olifanten, leeuwen, wilde honden, pangolins etc.!

Enorme variëteit! Ga op mokoro, boot, jeep, nacht- en wandelsafari in de Okavango Delta

Na de intense wildlife ontmoetingen op Moremi vliegt u naar de privéconcessie waar Shinde verborgen ligt. Deze waterrijke concessie heeft u volledig voor uzelf alleen!  Bespreek met de ranger van Shinde uw voorkeur dagindeling. En, daarnaast zit alles inclusief deze dagen in de Okavango Delta! Kortom, in luxe en weelde genieten met elkaar van de natuur en wilde dieren. 

Vanaf Shinde kunt u o.a. kiezen uit de mokorosafari. De nadruk ligt tijdens deze sprookjesachtige activiteit op het landschap, de natuurgeluiden en het kleine wild wat zich tussen het papyrusgras laat zien. Ook de namiddag safari is erg bijzonder. Tijdens de jeepsafari gaat u op zoek naar roofdieren en andere prachtige grazers zoals de sabelantilopen. Rond het vallen van de avond wordt de jeep gestopt en gaat de ‘bush-bar’ open. Proost met een ijskoude Gin Tonic op elkaar en de bush! Zodra het donker wordt, gaan de spotlichten aan en zoekt de ranger naar de nocturne dieren. Daarmee ligt de nadruk op het zoeken van o.a. de serval, genet, uilen en luipaarden. Met wat geluk laten de bushbabies en wilde katten zich ook zien. Eenmaal bij Shinde aangekomen knispert het kampvuur en start uw smakelijke diner! 

Optionele helikopter safari!

Eventueel is het mogelijk om het verblijf in de Okavango Delta letterlijk naar een hoger niveau te tillen! Kies dan voor een onvergetelijke helikopter safari! Hierbij vliegt u dertig minuten lang over de wildrijke eilanden die normaliter niet bereikbaar zijn met de jeep. Zie vanuit de lucht de olifanten door het water marcheren terwijl de wilde honden op zoek zijn naar een nieuwe prooi. Vraag Safari Atelier naar de prijzen en mogelijkheden!  

Struikel over het wild in Savuti

Na het safari spektakelstuk van de Okavango Delta is het tijd voor nog één unieke parel; Savuti. Dit zuidelijke deel van Chobe is ruig, kent hoge aantallen wild en ontvangt minimale bezoekers. Oftwel, de reis wordt in stijl afgesloten!

Savuti is doordrenkt van olifanten en leeuwen waardoor het een waanzinnige jeepsafari locatie is! Deze dagen gaat u onder begeleiding van de gids van Savute Safari Lodge op zoek naar zoveel mogelijk wild. De ranger rijdt richting de open moerasgebieden met de permanente waterbronnen. Het is daarmee de plek waar alle wilde dieren samenkomen om de dorst te lessen.

Ga ook dagdeel bewust niet op safari. Vanuit Savute Safari Lodge heeft u zicht op een waterbron. Vanuit uw luxe huisje ziet u o.a. giraffen, zebra’s, andere grazers tot de vele olifanten leeuwen, hyena’s en wilde honden passeren. In Botswana noemen ze dit gekscherend de ‘armchair safari’! Kortom, een waardige afsluiter van uw schitterende rondreis door Botswana. 

Verlengen naar het bruisende Kaapstad?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf Kasane of Maun direct naar Kaapstad. Verblijf op top locatie in Green Point of Camps Bay voor al uw uitstapjes in de hipste stad van Afrika! Eventueel kunt u ook afsluiten tussen de wijnvelden van Franschhoek of Stellenbosch. Bespreek de mogelijkheden met Safari Atelier!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Centraal Kalahari
Dinaka

Moremi
Okuti

Okavango Delta
Shinde

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van speciale pakketprijzen in Botswana en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
Vanaf 2 personen
Laagseizoen (dec. t/m maart)€ 5.680,- p.p.
Tussenseizoen (april t/m juni + nov.)€ 7.850,- p.p.
Hoogseizoen (juli t/m okt.)€ 9.950,- p.p.

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige luxe accommodaties*
 • Alle regionale vluchten
  • Maun – Centraal Kalahari
  • Centraal Kalahari – Okavango Delta
  • Okavango Delta – nieuwe locatie Okavango Delta
  • Okavango Delta – Savuti
  • Savuti – Kasane
 • Alle maaltijden in de parken*
 • Alle drankjes in de parken*
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Alle excursies*

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Fooien
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van bovenstaande reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creeeren wij jouw droomreis.