Hoogtepunten Botswana

alle bezienswaardigheden van Botswana op een rij

Botswana’s highlights

Een privéreis door Botswana kent vele safari hoogtepunten. Safari Atelier heeft ze bezocht en per locatie de hoogtepunten voor u uitgeschreven. Zo leert u uit eerste hand van welke regio u het meest enthousiast wordt! We wensen u veel leesplezier bij het samenstellen van uw persoonlijke favorieten voor uw op maat-gemaakte-rondreis door Botswana!

Tienduizenden olifanten die de rivier oversteken
Chobe

Ongekend veel wild
Savuti

Sprookjesachtige wildernis
Okavango Delta

Uitgestrekte zoutpan
Makgadikgadi

Het leefgebied van de San
Centraal Kalahari

De hoogtepunten van Botswana

Op ieders verlanglijstje staat een privésafari naar Botswana. En terecht! Met de Okavango Delta heeft Botswana één van de meest bijzondere wildernissen ter wereld in huis. De waterrijke safari regio’s zijn het domein van de mokoro-, jeep- wandel-, nacht- en bootsafari. En, zeer bijzonder; de helikoptersafari! Doordat de Okavango Delta uit 30+ privéconcessies bestaat, ervaren reizigers de meest pure en duurzame safari mogelijk. Een absolute must voor elke Afrika liefhebber.

Ook Chobe is een bekende plek in Botswana. Waar de Okavango Delta niet voor ieders portemonnee geschikt is, is Chobe een leuke en betaalbare plek in Botswana. Ideaal voor een privéreis naar Botswana dus. Op het vierlandenpunt, nabij de Victoria Falls, trekt Chobe veel reizigers. Het meest imponerende aantrekkingspunt zijn de duizenden olifanten die aan de Chobe rivier hun dorst lessen. Hoewel het druk kan worden in Chobe is het een prachtige plek voor bootsafari’s. Zuidelijk van de Chobe rivier liggen Linyanti en Savuti welke ook deel uitmaken van de Chobe Nationaal Park. Kies voor deze regio’s als u Chobe van de gebaande paden wilt ervaren!

Een groter contrast is haast niet mogelijk! Van de groene vruchtbare Okavango delta naar de halfwoestijn van Centraal Kalahari of zoutpannen van Makgadikgadi! Deze woestijnachtige regio’s trekken heel ander wild aan. En daarmee ook andere safarimogelijkheden. Voor de variëteit is het ontzettend leuk om op natuurwandeling met de San te gaan in de Kalahari. Of fotografeer de stokstaartjes in Makgadikagdi, nabij de prachtige eeuwenoude Baobabbomen. Een bezoek aan deze regio’s brengt nog meer variëteit aan een rondreis door Botswana.