De hoogtepunten van Zambia

 13 dagen

Lower Zambezi – South Luangwa – Victoria Falls  

Bezoek Zambia's beste wildparken en sluit af bij de ruige Victoria Falls

Beleef de mooiste wildparken van Zambia en sluit af aan de Zimbabwaanse zijde van de Victoria Watervallen! Tijdens deze luxe privéreis bezoek je het beste van wat Zambia te bieden heeft! De overnachtingen staan gepland in kleinschalige en luxe lodges welke midden in de natuur liggen. Onder begeleiding van de ervaren gids ga je in Lower Zambezi op kano-, jeep-, boot-, en wandelsafari. Geef hier zelf aan hoe je de dag wilt indelen. Je hebt dus alle vrijheid om te ontspannen tussen de safari’s door. De reis vervolgt naar South Luangwa; ‘de vallei van de luipaarden’. Tot slot wordt de reis afgesloten bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het vervoer tussen de hoogtepunten vindt plaats per regionale vluchten. Ga dus lekker comfortabel genieten van de efficiënte manier van reizen!

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Comfortabel voortbewegen door Zambia

Tijdens deze individuele rondreis door Zambia staan comfort en overnachten op de beste locaties bovenaan. Zo reist u logistiek optimaal per lokale vlucht tussen alle hoogtepunten. Gemiddeld doet een regionale vlucht er 20 tot 70 minuten over. Alleen de vlucht van South Luangwa naar Livingstone vertrekt via Lusaka waardoor u wat extra tijd kwijt bent voor het overstappen. ’s Ochtends zit u nog in de kano tussen de nijlpaarden. Vervolgens vliegt u eind van de ochtend naar South Luangwa waar na de warme lunch uw jeepsafari van start gaat. Ideaal toch?!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Bij aankomst op Lusaka Airport wacht u op de regionale vlucht naar Lower Zambezi. Vervolgens vliegt u over de schitterende eilanden die de Zambezi rivier kenmerken. 

U bespreekt met de gids welke safari u vanmiddag wenst te ondernemen. Het bijzondere aan Lower Zambezi zijn de vele lagunes en zijrivieren die het ook mogelijk maken om op kanosafari te gaan. Kortom,  

Het safari-avontuur is begonnen!

Sprookjesachtig genieten van alle safarimogelijkheden in Lower Zambezi

Lower Zambezi is landschappelijk het mooiste wildpark van Zambia. Het doet qua schoonheid zelfs niet onder voor de Okavango Delta! Doordat het park zo lang het privédomein van de Zambiaanse president was, werd er ook (tot 1983) niets ontwikkeld. Het heeft er toe geleid dat Lower Zambezi hedendaags één van de meest authentieke, en daardoor beste, safari belevenissen van Afrika herbergt.

Buiten de schoonheid van het park, is het de variëteit aan safariactiviteiten wat Lower Zambezi echt uitzonderlijk maakt. Overleg deze dagen met de gids of u op jeep-, wandel-, boot-, kano- en/of nachtsafari gaat. Vaak kunt u zelfs activiteiten per dagdeel combineren! De ochtenden lenen zich het beste voor de jeep- en wandelsafari. Terwijl de namiddag juist weer fantastisch is tijdens het ‘gouden uur’ op het water. Daarnaast smaakt een ijskoude Gin Tonic wellicht nog beter op het water tijdens de sundowner! Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zitten standaard in uw verblijf opgenomen. 

Op jeepsafari tussen de luipaarden en wilde honden in South Luangwa

Na de ochtendsafari in Lower Zambezi vertrekt de korte vlucht naar South Luangwa. Dit is het meest gerenommeerde wildpark van Zambia! South Luangwa heeft de indrukwekkende bijnaam van ‘Valley of the Leopard’. Daarnaast leven hier ruim 350 volwassen wilde honden, één van de hoogste concentraties van Afrika. Aan hoge aantallen leeuwen ontbreekt in South Luangwa ook niet. Daarnaast leven er verschillende grote families olifanten en buffels. En, de Luangwa rivier huisvest zo’n 13.000 nijlpaarden. Elk jaar migreren de fotogenieke rood/blauwe Carmine bijeneters tussen eind augustus en eind oktober naar de Luangwa rivier. 

Beleef South Luangwa op haar best de komende dagen vanuit de toplocatie Chikunto Safari Lodge! Elke ochtend kunt u kiezen uit de jeep- of wandelsafari. De middag jeepsafari’s gaan over in spannende nachtsafari’s waar de focus op de luipaarden, uilen en andere nocturne dieren ligt. Alle activiteiten en maaltijden zitten standaard in uw verblijf opgenomen. 

Legendarische wandelsafari’s!

South Luangwa is dé plek om op wandelsafari te gaan. In dit park ligt de oorsprong van de avontuurlijke safariactiviteit! In 1960 startte, in een toen vrijwel toeristenvrij South Luangwa, Normann Carr met de wandelsafari. Er waren in die tijd nog geen paden en wegen aangelegd en dus was het gemakkelijker (en avontuurlijk) om het wild te voet te benaderen. Terwijl het park in populariteit groeide werden er ook paden en accommodaties gebouwd. Maar de pure beleving van de wandelsafari heeft het nooit hoeven af te leggen tegen de jeepsafari. Ook hedendaags is geen verblijf in South Luangwa denkbaar zonder de wandelsafari. De nadruk ligt tijdens de wandelsafari op het kleine wildleven, de fauna en sporen. En door de rust en stilte komen reizigers ook dichtbij het grotere wild… Ga dan ook zeker één ochtend op wandelsafari om deze bijzonder authentieke manier van safari ook te beleven!

De Victoria Falls: Het zevende wereldwonder 

De reis vervolgt  per vlucht, via Lusaka, naar Livingstone. Op de luchthaven staat de chauffeur van Mbana Manor Boutique hotel te wachten. Samen met hem rijdt u over de historische grensbrug naar de Zimbabwaanse zijde van de Victoria Falls.

De Victoria Falls is de meest iconische plek van het Afrikaanse continent! De Zambezi rivier valt hier over een breedte van 1700m en hoogte van 108m naar beneden op de grens tussen Zambia en Zimbabwe met een indrukwekkend kabaal en waanzinnig zicht als gevolg. Met recht worden de Victoria Watervallen dan ook het zevende wereldwonder genoemd. Of zoals de lokale bewoners het noemen; ‘Mosi-oa-Tunya’, beter vertaald als ‘de rook die dondert’.

U heeft deze dagen de mogelijkheid om de Victoria Watervallen vanaf de Zimbabwaanse zijde te bezoeken. Neem de tijd zodat u de verschillende hoeken (tot eventueel de voet van de waterval) kunt bezoeken. Let op; het kan enorm nat en fris worden. Neem een poncho mee! Zorg dat u rond de lunchtijd bij het Look Out Café bent. Dit is de leukste plek om even te ontspannen en te kijken hoe andere zich wagen aan bungeejumpen of de kabelbaan over de waterval. Ga de watervallen ook zeker vanuit de lucht per helikopter of microlight vlucht bekijken. Pas dan ziet u hoe spectaculair en groots de Falls echt zijn! 

Deze reis verlengen naar het tropische Bazaruto, Mozambique?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf Windhoek, via Johannesburg naar het tropische Vilanculos, Mozambique. Verblijf een paar dagen nabij de idyllische eilanden van Bazaruto voor een welverdiende strandafsluiter. Kies voor een tropisch verblijf in het vissersdorp van Vilanculos. Vanuit hier kunt u mooie dagtochten (incl. snorkelen) maken naar de mooiste stranden van Afrika; de Bazaruto archipel. Of, u verwend uzelf met een uniek verblijf op Bazaruto of Benguerre Island. Uw mede-gasten zijn de grootste sterren van de wereld. Genieten op het hoogste niveau en op de meest witte stranden! Vraag Safari Atelier naar de details!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Lower Zambezi
Royal Zambezi Lodge

Victoria Falls
Mbano Manor

Mozambique
As Dunas

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe huurtarieven van uw Toyota Fortuner, gratis activiteiten en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
laagseizoen Tussenseizoen Hoogseizoen
Vanaf 2 personen € 6.390,- p.p. € 7.070,- p.p. € 7.290,- p.p.

Laagseizoen is vanaf feb. t/m mei

Tussenseizoen is juni, okt. en nov. 

Hoogseizoen is juli t/m sept. 

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe tot luxe accommodaties*
 • Alle regionale vluchten
  • Lusaka – Lower Zambezi
  • Lower Zambezi – South Luangwa
  • South Luangwa –  Livingstone
 • Professioneel wegtransfers rondom de luchthavens
 • Professioneel wegtransfer Livingstone (Zambia) naar Victoria Falls (Zimbabwe)
 • Vrijwel alle maaltijden*
 • Drankjes in Lower Zambezi
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*
 • Agentenkantoor ter plekke

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Excursies rondom de Victoria Watervallen
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan de basis van jouw reis worden! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.