Liuwa Plains & South Luangwa

12 dagen

Lusaka – Liuwa Plains – South Luangwa

Reisschema

Klik hier voor het verkorte reisschema. De uitgebreide reisbeschrijving vind je hier.

Prijs

De vanafprijs voor deze reis is: € 8.930,- p.p. (laagseizoen) en € 9.550 ,- p.p. (hoogseizoen)

Inclusief

 • Overnachtingen in kleinschalige en exclusieve accommodaties*
 • Alle regionale vluchten:
  • Lusaka – Liuwa Plains
  • Liuwa Plains (via Lusaka) – South Luangwa
  • South Luangwa – Lusaka
 • 23kg bagage per persoon op regionale vluchten
 • Alle safari activiteiten*
 • Alle parkentreegelden
 • Alle maaltijden in de wildparken*
 • Drankjes in Liuwa Plains
 • Alle benodigde transfers
 • Agentenkantoor ter plekke

  *Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

  Onderstaande kosten zijn niet in de reis inbegrepen:

  • Intercontinentale vlucht
  • Overige maaltijden en drankjes waar niet incl.
  • GGTO bijdage à € 7,50 per persoon
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking

  Boek deze reis!

  Wil je deze reis boeken of een optie nemen? Heb je nog vragen? Bel of mail ons en we nemen contact met jou op.

  12-daagse luxe fly-in safari naar Liuwa Plains & South Luangwa

  Dit is dé fly-in rondreis door Zambia waarbij het onontdekte Liuwa Plains met het gerenommeerde South Luangwa wordt gecombineerd! Kies idealiter voor een reisperiode tussen oktober en januari wanneer de mega migratie van hoefdieren in Liuwa Plains plaatsvindt. Vervolgens vlieg je, via Lusaka, naar South Luangwa om de reis in Afrika’s beste wildpark af te sluiten! Totaal staan er vier nachten boordevol wandel-, jeep- en nachtsafari’s gepland in het park dat met reden ‘Valley of the Leopard’ als bijnaam draagt.

  Safari Atelier - ligging Zambia op Afrika kaart

  Alle overnachtingen staan gepland in kleinschalige en luxe accommodaties welke midden in de natuur liggen. Uiteraard zit vrijwel alles inclusief tijdens deze luxe fly-in reis. Ga zelf met alle zintuigen ervaren waarom Zambia de beste safari bestemming van Afrika is!

  Reisschema in het kort:

  DagLocatieLodgeService
  1Vertrek NL / BE
  2LusakaLatitude 15LO
  3Liuwa PlainsKing Lewanika LodgeVP + drankjes
  4Liuwa PlainsKing Lewanika LodgeVP + drankjes
  5Liuwa PlainsKing Lewanika LodgeVP + drankjes
  6LusakaLatitude 15LO
  7South LuangwaKafunta River LodgeVP
  8South LuangwaKafunta River LodgeVP
  9South LuangwaKafunta River LodgeVP
  10South LuangwaKafunta River LodgeVP
  11Vertrek Zambia
  12Aankomst NL/ BE

  * LO= logies en ontbijt, HP = halfpension, VP = volpension

  Deze privéreis is uniek omdat:

  • Bezoek aan de ultieme safari wildernis: Liuwa Plains!
  • Alle activiteiten, parkentreegelden en maaltijden inclusief
  • Kleinschalige semi-luxe tot exclusieve accommodaties
  • De hoogtepunten met onontdekte regio’s gecombineerd
  • Korte reisafstanden d.m.v. regionale safari vluchten!

  Een privéreis, hoe werkt dat?

  Deze van de gebaande paden fly-in reis naar Zambia is een inspiratiereis welke we geheel naar jouw wens aanpassen. Hoe we jouw Afrika rondreis op maat creëren, lees je hier.

  We moeten met deze rondreis rekening houden met het unieke en afgelegen karakter. Zo zijn er slechts twee keer per week vluchten van/naar Liuwa Plains. Dit betekent dat je slechts op zondag of woensdag kunt vliegen, wat het verblijf in het park respectievelijk 3 of 4 nachten maakt. Er gaan vrijwel dagelijks vluchten naar South Luangwa wat de planning vergemakkelijkt. In Liuwa Plains is er slechts één lodge; King Lewanika Lodge. In South Luangwa hebben we een schitterende accommodatie geselecteerd die het gehele jaar open is. Maar omdat dit een privéreis is, kun je hier ook op een andere plek overnachten. Tot slot deel je de safari’s in de open voertuigen met andere gasten die bij dezelfde accommodatie verblijven. Iedereen heeft gegarandeerd een ‘raamplek’ waardoor je maximaal met 6 personen in een jeep zit.

  Reisbeschrijving van dag tot dag

   

  Dag 1/2: Jouw Zambia avontuur begint!

  Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vlieg je vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Op dag 2 arriveer je op Lusaka Airport. Bij aankomst staat de goedlachse Zambiaanse chauffeur van boetiekhotel Latitude 15 degrees te wachten. Vanmiddag kun je heerlijk acclimatiseren bij het zwembad of direct een massage boeken! 

  Dag 3: Vlieg naar de afgelegen Liuwa Plains

  Vandaag vertrekt om 09.30 de regionale vlucht naar de onontdekte en afgelegen Liuwa Plains. Na zo’n twee uur vliegen arriveer je op de uitgestrekte uiterwaarden en savannes die dit park zo kenmerken. De ranger van King Lewanika Lodge staat al op je te wachten! Na de kennismaking volgt de transfer naar de luxe lodge in Liuwa Plains. Na de lunch gaat de eerste jeepsafari met aansluitend de nachtsafari van start. Talandilani ku Liuwa Plains!

  Safari Atelier - King Lewanika - Time + Tide Africa - Liuwa Plains - Zambia

  Dag 4 & 5: Safari’s op de afgelegen Liuwa Plains savannes.

  Liuwa Plains bestaat uit uitgestrekte savannes zonder enige bebouwing. Buiten King Lewanika Lodge zijn er geen overnachtingsplekken. Het zijn slechts de grazende zebra’s, gnoes, voorbijvliegende vogels en wat leeuwen die in de schaduw van de struik liggen te rusten. Geniet van de wind en het geknars van het gras in een buffels bek. Welkom in Liuwa Plains, het oudste conserveringsgebied van Afrika!

  Op safari naar de op één na grootste migratie van hoefdieren!

  Jaarlijks neemt van oktober tot januari op de Liuwa Plains, na de Serengeti, de grootste migratie van gnoes plaats (ruim 40.000!). Het hoogtepunt ligt tussen november en december wanneer de uiterwaarden vol met water zijn gelopen. De uitgestrekte savannes laten zich nog het best vergelijken met de Serengeti, alleen dan zonder de hordes toeristen. Buiten de vele hoefdieren is Liuwa Plains een idyllisch park voor het oog. Op de schijnbaar oneindige vlaktes huppelen de elanden sierlijk door het ondiepe water. Ook gedijen de hyena’s en buffels ontzettend goed op deze uiterwaarden. Maar ondanks de rust liggen de leeuwen van Liuwa ook op de loer. De stilte kan dan ook snel verstoord worden door een spannende jacht! 

  Deze dagen ga je samen met de ranger in Liuwa Plains op wandel- en jeepsafari. Geniet van de uitgestrekte vlaktes, kleurrijke vogels en intense stilte. Dit is puur safari beleven. Tussen de safari’s door is het luxe genieten bij de exclusieve en duurzame lodge. 

  Dag 6: Ochtend jeepsafari Liuwa Plains & tussenovernachting in Lusaka.

  Ontwaak tegelijkertijd met het wild als de zon opkomt. Bij het knisperende kampvuur wordt het brood geroosterd en krijg je een mok koffie overhandigd terwijl je ontwaakt. De opkomende zon verplaatst zich langzaam van de horizon richting de hemel. Deze ochtend stap je voor de laatste keer de jeep in. Onder begeleiding van de gids rijd je de inmiddels bekende uiterwaarden en savannes van Liuwa Plains tegemoet. Bezoek de grote kuddes hoefdieren terwijl de leeuwen en cheeta’s zich hopelijk ook nog laten zien. Via een en-route safari word je naar de luchthaven gebracht waar om 12.20 de vlucht naar Lusaka vertrekt. 

  In stijl genieten bij Latitude 15 in de hoofdstad.

  Bij aankomst in Lusaka staat de chauffeur van Latitude 15 je weer op te wachten. Het is slechts een half uurtje rijden naar de luxe accommodatie in een rustige buitenwijk van de hoofdstad van Zambia. Het is prettig om vanmiddag even bij te komen van de safari’s met bijvoorbeeld een goed boek bij het zwembad. ’s Avonds ga je in stijl genieten van de culinaire uitspattingen waar het restaurant van Latitude 15 zo bekend om staat. Kortom, een heerlijke overnachting tussen de twee top safariparken van Zambia.

  Safari Atelier - Lion Camp - South Luangwa - Zambia

  Vraag jouw reisvoorstel aan

  Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier, dus ook deze groepsreis, is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creëren wij jouw droomreis.

  Dag 7: Op naar het ongerepte South Luangwa!

  Het is tijd voor het meest gerenommeerde wildpark van Zambia; South Luangwa. In de ochtend vertrekt de regionale vlucht naar South Luangwa. Bij aankomst staat de ranger van Kafunta River Lodge je al op te wachten. Na de kennismaking rijd je in een uurtje naar de luxe accommodatie welke uitkijkt over de lagunes van de Luangwa rivier. Een mooiere setting kun je haast niet wensen voor de komende dagen.

  Jeepsafari’s in ‘Valley of the Leopard’.

  Na de warme lunch en siësta is het tijd voor de eerste namiddag jeepasfari met aansluitend de nachtsafari. South Luangwa is een wonderlijk wildpark. Het is de plek waar pure wildernis, hoge concentraties dieren én een authentieke safari beleving werkelijk samenkomen. De ecosystemen in het park variëren van de waterrijke (moeras)regio’s rondom de rivier, tot open graslanden én de dichtbegroeide bosrijke gebieden. De hoge variëteit aan deze fabelachtige regio’s zijn de hoofdreden dat South Luangwa zoveel bijzonder wildleven herbergt. En door de hoge concentraties luipaarden heeft het park de passende bijnaam ‘Valley of the Leopard’ gekregen.

  Dag 8 t/m 10: Safari’s naar o.a. luipaarden & wilde honden in South Luangwa.

  De safari’s in South Luangwa behoren tot de beste van het Afrikaanse continent! Naast de vele luipaarden leven er ruim 350 wilde honden, een van de hoogste concentraties van Afrika. Aan hoge aantallen leeuwen ontbreekt het in South Luangwa ook niet. Daarnaast leven er verschillende grote families olifanten en buffels. En, de Luangwa rivier huisvest zo’n 13.000 nijlpaarden. Kortom, een indrukwekkend rijtje waar de vele hoefdieren én andere bijzondere vogels nog niets eens in benoemd worden!

  Wandel-, jeep en nachtsafari’s.

  Dagelijks bespreek je deze dagen met de ranger je voorkeursdagindeling. De ochtend leent zich het beste voor de wandel- of jeepsafari. De oorsprong van de wandelsafari ligt in South Luangwa toen in 1960 Norman Carr hier mee begon. Sindsdien is de wandelsafari niet meer weg te denken in het park. De middag geeft de beste omstandigheden voor de jeepsafari met aansluitend de nachtsafari. Uiteraard ontbreekt tijdens de zonsondergang de befaamde sundowner niet! Na deze borrel in de bush gaan de spotlichten aan en gaat de gids op zoek naar nocturne dieren zoals luipaarden, bushbabies, honingdassen, servalkatten etc.!

  Dag 11/12 Terugreis naar huis.

  Aan elke schitterende rondreis komt helaas een eind. Op dag 11 vertrekt, na de ochtendsafari in South Luangwa, de regionale vlucht naar Lusaka. ’s Avonds vertrekt de internationale vlucht, met overstap, terug naar huis. Je land op dag 12 met een koffer vol prachtige nieuwe Afrika herinneringen weer thuis!

  Verlengen naar de Victoria Watervallen of Lower Zambezi?

  Krijg je niet genoeg van Afrika en heb je nog wat extra vrije dagen? Het is bijvoorbeeld mogelijk om de reis te verlengen met een bezoek aan de Victoria Watervallen. Of wil je nog meer safari beleven? Verleng deze rondreis dan naar het waterrijke Lower Zambezi! Vraag Safari Atelier naar de prijzen en details.

  Waar overnacht je tijdens deze reis?

   

  South Luangwa
  Kafunta River Lodge

  Of upgrade in South Luangwa naar
  Puku Ridge Camp

  Naar aanleiding van deze reis op zoek naar meer informatie?

   

  Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel