Puur Zambia; bushcamps

15 dagen

Lusaka – Kafue – Lower Zambezi – South Luangwa 

Zambia's beste wildparken! Op safari met top gidsen vanuit de bushcamps

Deze privéreis door Zambia is perfect voor safari liefhebbers die net zoveel om het wild en de natuur geven als de gidsen en rangers die er opgroeiden! Verblijf in kleinschalige bushcamps, diep verscholen binnen de wildparken. De geselecteerde accommodaties hebben als visie conserving en het behoud van het wild en de natuur. De reizigers die hier overnachten hebben daardoor direct een positieve impact op de natuur, dieren en de omliggende dorpen. Onder begeleiding van de excellente gidsen Tyrone, Phil, Kyle en Jakob worden de safari’s en beleving naar het hoogste niveau gebracht! Geniet van deze ultieme privéreis waar safari’s en conservering de kernwaardes zijn.

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Comfortabel voortbewegen door Zambia

Tijdens deze ultieme privé safarireis staan duurzaamheid en comfort bovenaan. Zo reist u logistiek optimaal per lokale vlucht tussen Lusaka, Lower Zambezi en South Luanwga. Alleen de transfer tussen Lusaka en Kafue wordt per auto uitgevoerd. Deze rit doet er zo’n vijf tot zes uur over en geeft een kijkje in het rurale Zambiaanse leven. Alle andere reisdagen vliegt u in 20 tot 70 minuten tussen de parken. Dus ’s ochtends zit u nog in de kano tussen de nijlpaarden. Vervolgens vliegt u eind van de ochtend naar South Luangwa waar na de warme lunch uw jeepsafari van start gaat. Ideaal toch?! 

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Afhankelijk van uw voorkeursvlucht landt u in de ochtend van dag 2 in Lusaka. De hoofdstad van Zambia kan een drukte van jewelste zijn qua verkeer, gezellige markten en bruisende straten. Vanmiddag arriveert u bij de fijne lodge waar u lekker kunt te acclimatiseren.

Het avontuur is begonnen!

Naar het grootste wildpark; Kafue

Na een vroeg ontbijt staat de enthousiaste chauffeur van Musekese Camp u op te wachten. De rit doet er totaal 5-6 uur over, afhankelijk van het verkeer in Lusaka! Beleef onderweg de typisch Afrikaanse taferelen zoals kinderen die in uniform die op weg naar school gaan. ’s Middags komt u bij de rivier aan in hartje Kafue, waar de ranger met de boot al staat te wachten. Het laatste stuk naar het unieke bushcamp vindt per boot over de Kafue rivier plaatst. Geniet o.a. van de visarenden, goliath reigers en vele ijsvogels die vanuit de boot goed zichtbaar zijn in het papyrus en de bomen aan de oever!

De komende dagen verblijft u in een van de meest duurzame accommodaties van Afrika. Met slechts vijf huisjes en twee Landcruisers ervaren gasten hier de meest pure safari beleving mogelijk. Bespreek met Phil en Tyrone wanneer u op jeep-, wandel- of bootsafari wenst te gaan. Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zitten standaard in uw verblijf in het grootste wildpark van Zambia opgenomen!

Het sprookjesachtig mooie Lower Zambezi 

Tijd voor het mooiste wildpark van Zambia! In de ochtend vertrekt het kleine vluchtje van Lusaka naar Lower Zambezi. Twintig minuten later vliegt u over de tropische eilanden die verspreid in de Zambezi rivier liggen. Het vliegtuigje blijft laat vliegen zodat u de eerste olifanten en antilope al vanuit de lucht kunt spotten. Op de airstrip staat de uitmuntende gids van Tusk & Mane u op te wachten. Welkom in de weelderige safariwildernis aan de Zambezi!

 Buiten de schoonheid van het park, is het de variëteit aan safariactiviteiten wat Lower Zambezi echt uitzonderlijk maakt. Overleg deze dagen met Kyle of u op jeep-, wandel-, boot-, kano-, en/of nachtsafari gaat. Vaak kunt u zelfs activiteiten per dagdeel combineren! De ochtenden lenen zich het beste voor de jeep- en wandelsafari. Terwijl de namiddag juist weer fantastisch is tijdens het ‘gouden uur’ op het water. Daarnaast smaakt een ijskoude Gin Tonic wellicht nog beter op het water tijdens de sundowner!  Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zitten standaard in uw verblijf opgenomen!

Valley of the leopard; South Luangwa 

Vanuit Lower Zambezi vliegt u naar het meest wildrijke park van Zambia; South Luangwa. Dit is de plek waar pure wildernis, hoge concentraties dieren én een authentieke safaribeleving werkelijk samenkomen. Na de introductie en warme lunch bij Shawa Camp start in de namiddag de jeepsafari. Uiteraard wordt de jeep rond het vallen van de avond aan de kant gezet voor de borrel. Daarna gaan de spotlichten aan voor de nachtsafari. Ga er goed voor zitten want dit is het moment waarop de meeste luipaarden, honingdassen en uilen gezien worden!

De legendarische wandelsafari’s! 

South Luangwa is dé plek om op wandelsafari te gaan. In dit park ligt de oorsprong van de avontuurlijke safariactiviteit! In 1960 startte, in een toen vrijwel toeristenvrij South Luangwa, Normann Carr met de wandelsafari. Er waren in die tijd nog geen paden en wegen aangelegd en dus was het gemakkelijker (en avontuurlijk) om het wild te voet te benaderen. Terwijl het park in populariteit groeide werden er ook paden en accommodaties gebouwd. Maar de pure beleving van de wandelsafari heeft het nooit hoeven af te leggen tegen de jeepsafari. Ook hedendaags is geen verblijf in South Luangwa denkbaar zonder de wandelsafari. De nadruk ligt tijdens de wandelsafari op het kleine wildleven, de fauna en sporen. En door de rust en stilte komen reizigers ook dichtbij het grotere wild…

Deze dagen gaat u elke ochtend en namiddag op safari. Bespreek met Jakob en zijn team of u in de ochtend op wandel- of jeepsafari wenst te gaan. De namiddag is het meest geschikt voor de jeepsafari met aansluitend de nachtsafari. Alle activiteiten, maaltijden en drankjes zitten standaard in uw verblijf opgenomen!

Deze reis verlengen naar het tropische Lake Malawi?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf South Luangwa met een regionale vlucht naar Likoma Island, in Lake Malawi! Sluit de reis af op deze goudgele stranden. U wordt hier bij Kaya Mawa ondergedompeld in luxe en comfort terwijl het lokale dorpsleven op loopafstand is. Het is een ideale combinatie van ontspanning, snorkelen, duiken, quadbiken etc. en leuke ontmoetingen met de vriendelijke Malawianen. Vraag Safari Atelier naar de details!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Lower Zambezi
Tusk & Mane

South Luangwa
Shawa Camp

Lake Malawi
Kaya Mawa

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke reis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe huurtarieven van uw Toyota Fortuner, gratis activiteiten en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
laagseizoen Hoogseizoen
Vanaf 2 personen € 8.620,- p.p. € 10.390,- p.p.

Laagseizen mei, juni, nov. en dec.

Hoogseizoen juli t/m okt. 

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe tot luxe accommodaties*
 • Alle regionale vluchten
  • Lusaka – Lower Zambezi
  • Lower Zambezi – South Luangwa
  • South Luangwa – Lusaka
 • Professioneel wegtransfer Lusaka – Kafue – Lusaka
 • Vrijwel alle maaltijden*
 • Vrijwel alle drankjes*
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*
 • Agentenkantoor ter plekke

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Drankjes in Lusaka
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan de basis van jouw reis worden! Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.