Visum aanvragen Zambia

Hoe regel ik het beste mijn visum naar Zambia?

Visum aanvragen Zambia, lees hier onze tips

Een goede voorbereiding is het halve werk! Lees hier hoe je het beste jouw visum voor Zambia regelt. Per 1 oktober heeft de Zambiaanse overheid een aantal veranderingen met betrekking tot de visumprocedure doorgevoerd. Voor reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort geldt dat het visum bij aankomst in Zambia verkrijgbaar is en het visum voor hen vanaf 1 oktober 2022 gratis is! Heb je een paspoort met een andere Nationaliteit, lees dan hieronder verder voor de verschillende mogelijkheden en tips. 

3 manieren om jouw visum aan te vragen

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Zambia te verkrijgen. Op deze visum pagina nemen we je graag hierin mee en nemen we alle opties met je door.

 

Bij aankomst in Zambia je visum aanvragen

Zowel reizigers met een Nederlands als met een Belgisch paspoort kunnen hun Zambia visum ter plekke verkrijgen. Per 1 oktober 2022 is het visum voor deze reizigers gratis. Heb je een paspoort van een andere nationaliteit? Bekijk dan op deze pagina van Zambia Tourism Board of je een visum nodig hebt en zo ja of je deze online moet aanvragen of ter plekke kan verkrijgen.

Volg de rij bij immigratie voor ‘visa upon arrival’. Vul hier in het Engels de gegevens in op het papier van ‘visa upon arrival’. Houd er rekening mee dat het visa proces bij aankomst iets langer kan duren. Maar doorgaans sta je na een uur ook buiten met het visum in je paspoort.

Bij alle landgrenzen kun je louter het single/multiple entry visum voor Zambia aanvragen. De enige uitzondering is bij de landgrens van Livingstone – Victoria Falls, hier is het KAZA visum wel voorhanden. 

Wat is een KAZA visum?

Een KAZA visum een speciaal visum waarmee je tussen Zambia en Zimbabwe net zo vaak de grens over kan steken als je wilt (gedurende 30 dagen). Je kan hiermee eveneens één keer mee naar Botswana, bijvoorbeeld voor een dagexcursie.

 

Wat kost een visum voor Zambia?

Per 1 oktober 2022 is een visum voor Zambia voor reizigers met een Nederlands en reizigers met een Belgisch paspoort gratis. Op deze pagina van de Zambia Tourism Board lees je wat de mogelijkheden zijn voor reizigers met een ander paspoort. 

Het Zambia online aanvragen, voorafgaand aan je reis

 Heb je een ander paspoort dan Nederlands of Belgisch? Bekijk dan via de eerder genoemde link of je een visum nodig hebt, dit ter plekke kan verkrijgen, of dit voorafgaand moet regelen. Er zijn verschillende visa bureaus die graag je visumaanvraag voor Zambia regelen. Dit is echter veel duurder dan wanneer je dit zelf online of bij aankomst regelt. Let ook op dat je je paspoort dan dagen/weken kwijt bent terwijl een derde partner uw visum aanvraag verwerkt.

 Gelukkig is dit tegenwoordig goed online geregeld door de Zambiaanse overheid. Houd er rekening mee dat de visa procedure een paar weken in beslag kan nemen. Doe de online visum aanvraag ongeveer een maand voor vertrek. Dat geeft voldoende tijd om alles in goede banen te leiden. Alle stappen staan duidelijk beschreven in het Engels op de website van de overheid: https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home 

 

8 stappen die je doorloopt bij een online visum aanvraag voor Zambia:

  1. Ga naar: https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home 
  2. Pak je paspoort en gele koorts vaccinatiebewijs.
  3. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, krijgt je een identificatienummer. Noteer dit nummer goed!
  4. De betaling van US 25,- (single entry) of US 50,- (KAZA) dient per creditcard voldaan te worden.
  5. Je kunt het proces van de visumaanvraag online volgen met dit nummer i.c.m. je paspoortnummer.
  6. Normaliter ontvang je binnen één tot twee weken per mail de ‘visa approval’.
  7. Print dit document en neem het mee naar Zambia.
  8. Bij aankomst krijg je het visum in je paspoort gestempeld.

Houd rekening met het volgende:

Safari Atelier tracht de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Elke reiziger is echter zelf verantwoordelijk voor het juist verkrijgen van het visum. 

Misschien zijn onderstaande pagina’s ook interessant voor jou!

 

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Wij stellen ons graag voor!
Wie wij zijn

Vraag gerust aan!
Reisvoorstel