Visum aanvragen Zambia

Hoe regel ik het beste mijn visum naar Zambia?

Visum aanvragen Zambia, lees hier onze tips

Een goede voorbereiding is het halve werk! Lees hier hoe je het beste uw visum voor Zambia kunt regelen. Er zijn twee opties om je visum aan te vragen; Óf voorafgaand aan de reis óf bij aankomst in Zambia. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort zouden hier probleemloos voor in aanmerking moeten komen. De kosten bedragen US 25,- of € 25,- per persoon voor een ‘single entry visit’, welke geldig is voor maximaal 90 dagen bij aankomst in Zambia. Reizigers die echter ook de Victoria Falls in Zimbabwe willen bezoeken, adviseren we het KAZA visum aan te vragen. Hiermee kun je gemakkelijk tussen de Zambiaanse en Zimbabwaanse grensposten reizen. De kosten voor het KAZA visum bedragen US 50,- of € 50,- per persoon en is geldig voor maximaal 30 dagen bij aankomst in Zambia.

3 manieren om jouw visum aan te vragen

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Zambia te verkrijgen. Op deze visum pagina nemen we je graag hierin mee en nemen we alle opties met je door.

 

Het Zambia online aanvragen, voorafgaand aan je reis

Ons advies is om je aanvraag voor het Zambia visum online te regelen, voorafgaand aan jouw rondreis naar Zambia. Het maakt je aankomst in Zambia bij de douane efficiënt en soepel. Gelukkig is dit tegenwoordig goed online geregeld door de Zambiaanse overheid. Houd er rekening mee dat de visa procedure een paar weken in beslag kan nemen. Doe de online visum aanvraag ongeveer een maand voor vertrek. Dat geeft voldoende tijd om alles in goede banen te leiden. Alle stappen staan duidelijk beschreven in het Engels op de website van de overheid: https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home 

 

8 stappen die je doorloopt bij een online visum aanvraag voor Zambia:

  1. Ga naar: https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home 
  2. Pak je paspoort en gele koorts vaccinatiebewijs.
  3. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, krijgt je een identificatienummer. Noteer dit nummer goed!
  4. De betaling van US 25,- (single entry) of US 50,- (KAZA) dient per creditcard voldaan te worden.
  5. Je kunt het proces van de visumaanvraag online volgen met dit nummer i.c.m. je paspoortnummer.
  6. Normaliter ontvang je binnen één tot twee weken per mail de ‘visa approval’.
  7. Print dit document en neem het mee naar Zambia.
  8. Bij aankomst krijg je het visum in je paspoort gestempeld.

Bij aankomst in Zambia je visum aanvragen

Het is ook mogelijk om bij aankomst in Zambia je visum te ontvangen. Je kunt op de luchthavens van Livingstone en Lusaka zowel het KAZA als single/ multiple entry visum aanvragen. Heb het paspoort, een pen en het benodigde bedrag contant in Amerikaanse dollars bij de hand. Volg de rij bij immigratie voor ‘visa upon arrival’. Vul hier in het Engels de gegevens in op het papier van ‘visa upon arrival’. Houd er rekening mee dat het visa proces bij aankomst iets langer kan duren. Maar doorgaans sta je na een uur ook buiten met het visum in je paspoort.

Bij alle landgrenzen kun je louter het single/multiple entry visum voor Zambia aanvragen. De enige uitzondering is bij de landgrens van Livingstone – Victoria Falls, hier is het KAZA visum wel voorhanden. 

Een derde partij voor je visumaanvraag inschakelen

Er zijn verschillende visa bureaus die graag je visumaanvraag voor Zambia regelen. Dit is echter veel duurder dan wanneer je dit zelf online of bij aankomst regelt. Let ook op dat je je paspoort dan ettelijke dagen/weken kwijt bent terwijl een derde partner uw visum aanvraag verwerkt.

Wat kost een visum voor Zambia?

Een visum voor Zambia kost $ 25 per persoon. Dit is een single entry visum. Je mag bij aankomst op de luchthaven in Zambia ook in euro’s betalen. In dit geval kost het Zambia visum € 25 per persoon. Let er wel op dat je het contant/cash meeneemt. Alleen als je een visumbureau of een tussenpartij inschakelt om de aanvraag voor je te regelen, zal het duurder zijn. De exacte kosten zijn per derde partij verschillend.

Houd rekening met het volgende:

Safari Atelier tracht de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Elke reiziger is echter zelf verantwoordelijk voor het juist verkrijgen van het visum. 

Misschien zijn onderstaande pagina’s ook interessant voor jou!

 

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Wij stellen ons graag voor!
Wie wij zijn

Vraag gerust aan!
Reisvoorstel