Op safari in Kafue

Wildrijke rivier en de Busanga Plains

Cheeta’s & leeuwen op afgelegen vlaktes

Het oudste en meest mysterieuze wildpark van Zambia is Kafue. Op zo’n vier uur rijden van Lusaka is Kafue het grootste park van Zambia. Met maar liefst 515 verschillende vogelsoorten, 21 soorten antilope (de hoogste variëteit in Afrika!), grote kuddes olifanten, leeuwen, wilde honden en de schuwe cheeta is Kafue een droompark. Daarnaast hebben de Busanga Plains een extra aantrekking op reizigers die op zoek zijn naar safari’s van de gebaande paden! 

Kafue kent een bewogen geschiedenis. Door haar grootte heeft Kafue veel last gehad van illegale stroperij. Sinds de 21e eeuw zijn er veel nieuwe initiatieven gekomen waaronder de samenwerking met African Parcs. Hierdoor is conservering een kernwaarde geworden. De groeiende aantallen wilde dieren zijn het succesvolle resultaat van al deze inspanningen. Extra bijzonder is dat elke reiziger bijdraagt aan deze conservering met een bezoek aan het park!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Kafue tip!

De noordelijke regio heeft open savannes waardoor het wild spotten gemakkelijker is. Verblijf bij Musekese Camp en/of de Busanga vlaktes.

Ligging Kafue

Kafue ligt in het westen van Zambia, op zo’n 4 uur rijden van Lusaka.

Beste reistijd Kafue

De beste reistijd is van maart t/m december. Voor de Busanga Plains geldt dat deze enkel te bereiken zijn van juni t/m oktober. Lees hier de beste reistijd voor Zambia.

Kafue in jouw reis?

Meer over centraal Kafue

Het meest bekende deel is het gebied rondom de Kafue rivier. Dit is het centrale deel van het park en wordt gekenmerkt door waterrijke partijen, bosrijke regio’s en open savannevlaktes. Door de verschillende ecosystemen komen vrijwel alle dieren hier voor. Met name de cheeta’s, leeuwen, olifanten en sabelantilopen worden relatief gemakkelijk gespot. De brede rivier is daarnaast het domein van de vele nijlpaarden en kleurrijke vogels die overal aan de oever gezien worden. De combinatie van boot- en jeepsafari’s maakt dit centrale deel zo schitterend en veelzijdig! Sterker nog, de bootsafari’s behoren samen met Lower Zambezi tot de beste van Zambia. Met name vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen zodra de nadruk ligt op het zien van de endemische Chaplin’s Barbet, de Pels’ visuil of kleurrijke watertrapper. Al deze bijzondere vogelsoorten worden hier relatief gemakkelijk gespot rondom de Kafue rivier.  

Safari Atelier - Busanga Plains - Kafue - Zambia

“We arriveren bij het bushcamp van Musekese. De vijf rustieke chalets liggen aan de wildrijke lagune. Het enige geluid wat we horen is dat van de vogels en grazende sabelantilopen voor onze chalet. Wat een rust en essentie van puur natuur beleven ademt deze wonderschone plek 

Noordelijke Busanga Plains

De mysterieuze en schitterende Busanga Plains, in het noorden van Kafue, zijn het minst bezochte deel van het park. Dit komt doordat de Busanga vlaktes slechts 3 tot 4 maanden jaarlijks bereikbaar zijn. In het natte seizoen (vanaf medio november) lopen de uiterwaarden namelijk vol met water. De kleiachtige grond zorgt ervoor dat jeeps vast komen te zitten en de regio vervolgens onbereikbaar wordt. Het duurt maanden voordat de klei droog genoeg is zodat de jeeps (met reizigers) weer op safari kunnen! Vanaf juli openen de bushcamp hun deuren voor het korte en succesvolle safari-seizoen in Busanga. De vele bijzondere antilopen, cheeta’s en leeuwen gedijen ontzettend goed in deze onontdekte regio. Het maakt de Busanga Plains een van de beste safariregio’s van Zambia, ver van de gebaande paden! De focus ligt hier op een pure en authentieke safaribeleving in een toeristenvrij landschap!

Bekijk de mooiste lodges in Kafue waaronder
Chisa Busanga Camp

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zambia reizen met Kafue

Safari Atelier - South Luangwa - Zambia

Zambia’s unieke Bushcamps


15 dagen, vanaf € 8.620 per persoon

Highlights van deze reis: Kafue, Lower Zambezi,
South Luangwa.

Safari Atelier - Royal Zambezi Lodge - kanosafari - Lower Zambezi - Zambia

De hoogtepunten van Zambia


13 dagen, vanaf € 6.390 per persoon.

Highlights van deze reis: Lower Zambezi, South Luangwa, Victoria Watervallen

Kafue in jouw Zambia reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan de Busanga Plains kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zambia inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!