Op safari in Hwange

Het meest wildrijke park van Zimbabwe

Tot maar liefst 70.000 olifanten!

Hwange is het meest wildrijke park van Zimbabwe en behoort tot één van de beste wildparken van het Afrikaanse continent! Dat zit hem in de prachtige landschappen, hoge concentraties wilde dieren, verscheidenheid aan accommodatie opties, de grootte het van het park én de goede logistieke verbinding. Hwange is thuis aan de Big 5, heeft maar liefst 108 zoogdieren, 400 vogelsoorten en herbergt op haar piek tot 70.000 olifanten. Reizigers hebben daarnaast grote kans op zien van leeuwen, luipaarden, cheeta’s en wilde honden tijdens de safari’s. Kortom, een bezoek aan Hwange is een must tijdens een Zimbabwe rondreis!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Hwange tip!

Verblijf op twee locaties in Hwange! Idealiter in een privéconcessies zodat je de wilde dieren voor jezelf hebt. Maar kies ook zeker voor een lodge met een schuilplaats. Dichterbij het wild ga je niet komen!

Ligging Hwange

Hwange ligt in het westen van Zimbabwe, grenzend aan Botswana. 

Beste reistijd Hwange

De beste maanden om Hwange te bezoeken is van april t/m december. Lees hier de beste reistijd voor Zimbabwe.

Hwange in jouw reis?

Privéreservaten en schuilplaatsen

Door de grootte van Hwange (vergelijkbaar met België) maakt het nogal uit welke overnachtingsplek je kiest. Binnen de parkgrenzen overnachten geeft het voordeel dat je met de gids al om 06.00 richting een waterbron rijdt, kijkend naar de eerste kudde olifanten van de dag! Probeer de mooiste uren van de dag daarom niet te verdoen met lange transfers door ver buiten de parkentree te overnachten.

Dat gezegd hebbende zijn er binnen Hwange ook nóg wildrijkere regio’s. De oostelijke ‘Main Camp Area’ kent doorgaans de hoogste concentraties wild o.a. vanwege de vele waterbronnen. Binnen dit gebied zijn er ook privé concessies zoals The Hide of Somalisa waar ontzettend veel wilde dieren te spotten zijn en geen toeristen van buitenaf welkom zijn. Als het budget het toelaat geven dit soort overnachtingsplekken de meest succesvolle en complete safari beleving. Daarnaast hebben ze vrijwel allemaal een schuilplaats nabij een waterbron gebouwd. In stilte geniet je op ‘ooghoogte’ van de dorstlessende olifanten, leeuwen, hyena’s etc. Een ervaring die bijna niet te evenaren is!

Safari Atelier - hide, bunker - Bomani Lodge - Imvelo Safari Lodges - Hwange Nationaal Park - Zimbabwe

“De overweldigende aantallen olifanten is indrukwekkend in Hwange. Zelfs bij The Hide Lodge in de avond zien we ze continue water drinken en passeren!”   

Meerdaagse wandelsafari’s

Op zoek naar actie en avontuur tussen het wild? Kies dan voor een meerdaagse wandelsafari. Deze ‘mobiele safari’s’ geven de meest intieme bush ervaring mogelijk. Al wandelend zie, hoor en ruik je meer! Onder begeleiding van de meest excellente gidsen maak je een expeditie door Hwange. Terwijl het team ’s ochtends het kamp afbouwt, wandel je onder begeleiding van de gids door het park, naar de nieuwe overnachtingsplek! Eenmaal op de nieuwe locatie (meestal uitkijkend over een vlakte of waterbron) aangekomen, staat het nieuwe kamp al weer paraat. Een rustieke maar zeer exclusieve safarioptie voor de liefhebbers!

Bekijk de mooiste lodges in Hwange waaronder
Deteema Springs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Zimbabwe reizen met Hwange

Safari Atelier - Camp Xakanaxa - Okavango Delta - Botswana

Zimbabwe & Botswana


15 dagen, vanaf € 8.190 per persoon

Highlights van deze reis: Mana Pools, Hwange, Victoria Falls & Okavango Delta.

Safari Atelier - As Dunas - Bazaruto - Vilanculos - Mozambique

Zimbabwe & Mozambique


16 dagen, vanaf € 5.240 per persoon

Highlights van deze reis: Matusadona, Hwange, Victoria Falls & Bazaruto.

Hwange in jouw Zimbabwe reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Hwange kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Zimbabwe inspiratie