Op avontuur bij Lake Natron

Een miljoen migrerende flamingo’s in Maasai land

Vogelparadijs in een afgelegen Masaai landschap

Lake Natron kent het meest spectaculaire landschap van noordelijk Tanzania. Dit is namelijk de plek waar de Riftvallei in al haar grandeur het best zichtbaar is in Oost-Arika! Doordat Lake Natron voorbij de Serengeti en Ngorongoro Conservation Area ligt, wordt het vaak overgeslagen. En dát creëert nu juist kansen voor avonturiers die op zoek zijn naar een stukje authentiek Tanzania! Want hier migreren in het alkaline meer van Natron 2,5 miljoen flamingo’s tussen augustus en oktober op hun migratieroute. Daarnaast zijn het de zebra’s, gnoes en ezels die het ruige en heuvelachtige landschap domineren. Het vee behoort toe aan de vriendelijke Maasai die hier ook onderweg zijn. En tot slot torent de machtige Ol Doinyo Lengai vulkaan dominant over het meer uit. Deze schitterende slapende vulkaan is zowel adembenemend mooi als mysterieus. Ben je op zoek naar avontuur en actie? Dan mag deze ruige plek niet in jouw rondreis ontbreken.

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Lake Natron tip!

Bezoek Lake Natron voor een pure Tanzania ervaring van de gebaande paden. Trotseer samen met de Masaai dit ruige landschap!

Ligging Lake Natron

In centraal noordelijk Tanzania, tussen de Serengeti en Kenia. 

Beste reistijd Lake Natron

Van juni t/m februari is de beste (droge) reistijd voor Lake Natron. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Lake Natron in jouw reis?

Trotseer Ol Doinyo Lengai vulkaan & hike naar de Engare Sero Falls

Naast het landschappelijke alkaline meer is er nog veel meer te beleven in de omgeving. Door het uitdagende karakter van de excursies is een bezoek aan Lake Natron extra geschikt voor avontuurlijke reizigers.

De Ol Doinyo Lengai vulkaan trotseren
Zo kunnen actievelingen hun hart ophalen door de 2960m hoge Ol Doinyo Lengai vulkaan te beklimmen. Het mulle vulkaanzand en de hoge temperaturen maakt deze beklimming een uitdaging waar je bijzonder fit voor moet zijn. De steile hike duurt gemiddeld 5 tot 6 uur en idealiter starten klimmers rond middennacht zodat ze tijdens de zonsopgang de summit bereiken. 

Duik de natuur in met de Engare Sero watervallen als doel!
De Ewaso Ngiro rivier stamt uit de Keniaanse hooglanden en is de enige toevoer van vers water in Lake Natron. De rivier loopt noordelijk het meer in en zorgt aan de zuidelijke rivieroevers voor vers water, net buiten het dorp van Ngare Sero. Het gevolg zijn verschillende schitterende watervallen! Reizigers kunnen louter begeleid de watervallen te voet bereiken. Ook hier geldt dat de wandeling slechts geschikt is voor avonturiers. Je moet namelijk verschillende keren de (veelal ondiepe) rivier doorkruisen, via een kloof en over hellingen hiken alvorens je de tweede waterval hebt bereikt. Daarentegen lonkt hier een uitnodigende natuurlijke pool waar de welverdiende duik gemaakt mag worden na de pittige tocht!

Safari Atelier - Lake Natron Tented Camp - Lake Natron - Ol Donyo vulkaan - Tanzania

Met elke 3 stappen voorwaarts lijken we 2 stappen terug te gaan. Het laatste stuk naar de top van de vulkaan is bijzonder pittig. Maar het majestueuze uitzicht over de Riftvallei was elke druppel zweet meer dan waard! 

Authentiek op pad met de Maasai!

Doordat de regio door het gros van de reizigers wordt overgeslagen is het gebied puur en authentiek gebleven. Daarnaast is het een gewilde plek van de Maasai om hun vee er te laten grazen. Vrijwel alle medewerkers van de enkele accommodaties zijn dan ook Maasai. Maak dan ook een praatje bij het kampvuur met ze. Of organiseer een dorpsbezoek naar een van de boma’s om de Maasai in hun eigen gemeenschap te leren kennen. Dit is de plek in Tanzania om op een authentieke en prettige manier kennis te maken met de Maasai. 

Bekijk de mooiste lodges in Lake Natron, waaronder
Lake Natron Camp

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Lake Natron

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach reis Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.330 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Wildebeest migratie - rivieroversteek - Serengeti Nationaal Park - Tanzania

Serengeti fly-in: Mara migratie


12 dagen, vanaf € 9.050 per persoon.

Highlights van deze reis: Serengeti centraal & Serengeti Mara.

Lake Natron in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Ol Doiyno Lengai kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie