Op safari in Lake Manyara

Boomklimmende leeuwen in de Riftvallei

Unieke dieren en stammen rondom het mineraalrijke meer van Manyara

Het lieflijke Lake Manyara ligt ideaal tussen Tarangire en de Ngorongoro krater ingeklemd. Het is daarnaast de plek waar de Rift Valley (grote Slenk) het best zichtbaar is. Onder de aardbodem verschuiven hier de verschillende tektonische platen met als resultaat dat meren, (voormalige) bergen en zéér vruchtbare graslanden ontstaan. Lake Manyara herbergt dan ook gezonde concentraties wildleven wat afkomt op deze mineraalrijke bodem. Maar ook de lokale Tanzanianen benutten het land optimaal rondom Lake Manyara voor landbouw en het vee. Hier in Lake Manyara combineer je een culturele ervaring met safari!

Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Lake Manyara tip!

Er leven maar liefst 120 verschillende stammen rondom het park. Beleef en ontmoet deze vriendelijke Tanzanianen hier op hun boerderijen. Onderneem bijvoorbeeld fietstochten of wandeltoers door Mto wa Mbu. 

Ligging Lake Manyara

In centraal noordelijk Tanzania, tussen Tarangire en de Ngorongoro krater ingeklemd.

Beste reistijd Lake Manyara

Je kunt het hele jaar Lake Manyara bezoeken. Het droge seizoen loopt van juni t/m maart. Lees hier de beste reistijd voor Tanzania.

Lake Manyara in jouw reis?

Boomklimmende leeuwen en flamingo’s

De entree van Lake Manyara is ongelofelijk groen met een schitterend regenwoud boordevol apen, bushbuck’s en bijzondere vogels. In dit woud is een canopy wandelroute, hoog in de bomen, gebouwd zodat reizigers op ooghoogte met de apen en vogels kunnen wandelen. De jeepsafari’s concentreren zich daarentegen veelal rondom het uitgestrekte meer van Manyara. Ga hier op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en passerende olifanten. Dit is tevens een goede plek om het kleinere wild te spotten zoals het luipaardschildpad en nijlvaren die graag nabij het water leven.

Een van de hoogtepunten van Lake Manyara zijn de roze flamingo’s die tussen Lake Natron, de Ngorongoro krater en Lake Manyara migreren. 
Minstens zo bijzonder zijn de boomklimmende leeuwen. Er wordt gedacht dat de dieren last hebben van bepaalde insecten in het gras waardoor ze het hogerop zoeken. Dit fenomeen komt alleen in Lake Manyara en Ishasha (Oeganda) voor. Het geeft een uniek beeld wanneer een mannetjesleeuw in de zon op een grote tak van de worstboom ligt te rusten.

Safari Atelier - And Beyond - boomklimmende leeuwen - Tanzania

Bibi, de oudere dame staat driftig te roeren in een pot met cassave. Het wordt een smeuiig staaltje cassave-puree. Haar dochter maakt ondertussen de kip terwijl wij genieten van de dorpelingen en kinderen die nieuwsgierig om de hoek kijken. Een lokale lunch in Mto wa Mbu geeft een superleuke inkijk in het Tanzaniaanse plattelandsleven 

Mto wa Mbu; smeltkroes van culturen

Net buiten Lake Manyara ligt het bruisende dorp van Mto wa Mbu. Met maar liefst 120 verschillende stammen is dit dorp een echte smeltkroes van culturen. Een ideale plek om met een lokale gids een wandeling door het dorp te maken of per mountainbike de akkers en boerderijen rondom Lake Manyara af te struinen. Ga aansluitend lekker lokaal lunchen bij een gezin thuis voor de meest complete interactie!

Bekijk de mooiste lodges in Lake Manyara, waaronder
Manyara’s Secret

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Tanzania reizen met Lake Manyara

 

Safari Atelier - cheeta - jeepsafari - Tanzania

Bush & Beach Tanzania


16 dagen, vanaf € 4.375 per persoon.

Highlights van deze reis: West Kilimanjaro, Tarangire, Mto wa Mbu, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar.

Safari Atelier - Natron Tented Camp - Lake Natron - Ol Donyo vulkaan - Tanzania

Tanzania compleet


15 dagen, vanaf € 4.540 per persoon.

Highlights van deze reis: Tarangire, Lake Natron, Serengeti Mara, Serengeti centraal, Lake Manyara, Zanzibar.

Lake Manyara in jouw Tanzania reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Lake Manyara kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Tanzania inspiratie