Woestijn, safari's & Victoria Falls!

22 dagen

Windhoek – Namib woestijn –  Swakopmund – Damaraland – Etosha (twee locaties) – Rundu – Bwabwata – Nkasa Lupala – Victoria Falls

Op avontuur naar de hoogtepunten, onontdekte plekjes en de Vic Falls!

Dit is de meest gevarieerde rondreis door Namibië met een spectaculaire afsluiter bij de Victoria Watervallen! Het is daarnaast een zeer geschikte privéreis voor families door de relatief korte reisafstanden en de hoge diversiteit aan activiteiten en landschappen! Daarnaast zijn comfort en avontuur uw kompas tijdens dit self-drive avontuur! Uiteraard worden bekende hoogtepunten zoals de Sossusvlei en Etosha bezocht. Maar het zijn juist de onbekende locaties en kleinschalige lodges die deze privéreis uniek en anders dan anders maken.

Zo gaat u in Damaraland samen met de gids op zoek naar de woestijnolifanten. Trotseert u de machtige Zambezi en Kwando rivieren per boot. De reis wordt afgesloten bij de Victoria Falls in Zimbabwe. Alle overnachtingen vinden plaats in kleinschalige semi-luxe lodges, verborgen op de mooiste plekjes.

Dit is een maatwerk reis, hoe werkt dat?

 • Laat je inspireren door dit voorbeeld
 • Bespreek jouw wensen als reiziger met ons
 • Samen creëren we een droomreis die helemaal bij u past!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Landschap en natuur beleven terwijl je rijdt!

Een van de grootste aantrekkingskrachten van Namibië is het ultieme gevoel van vrijheid, tijd en ruimte! Vaak een schaarste in ons dagelijks leven. Dat gevoel is zo intens tijdens een privé rondreis door Namibië vanwege de weergaloze landschappen en panorama’s. U rijdt in een luxe 4×4 Toyota Fortuner over (voornamelijk) schitterende zandwegen waardoor u zelf baas over uw agenda bent.  De route is zo samengesteld dat u 3 tot 5 uur maximaal per dag moet rijden. Tot slot verblijft u overal twee nachten in een semi-luxe tot luxe lodge zodat er elke dag voldoende tijd is voor ontspanning en actie!

Reisbeschrijving

 

U vertrekt..

Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vliegt u vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Bij aankomst in het lieflijke Windhoek staat een goedlachse vertegenwoordiger u op te wachten. Na de eerste kennismaking krijgt u uw 4×4 huurauto en alle vouchers overhandigd. U overnacht op één van de mooiste plekjes met een wijnbar en fantastisch restaurant op loopafstand. Ga vanavond culinair genieten bij The Stellenbosch Tasting room. 

Uw vakantie is officieel begonnen!

Op naar de Namib woestijn! 

Het avontuur start vandaag! Na het ontbijt zet u koers richting het zuidwesten. Begin van de middag arriveert u bij Desert Hills Lodge, op steenworpafstand van de Namib woestijn. Wandel net voor de zonsondergang naar de het uitzichtpunt bovenop de heuvel voor uw eerste sensationele zonsondergang. U mag er aan wennen want er gaan er nog veel volgen!

Het is nog donker wanneer u in de open jeep van de lodge stapt. Onder begeleiding rijdt u vandaag de Sossusvlei in! Terwijl de zon opkomt rijdt u naar Dune 45 voor een fotostop. Daarna is het zaak om tijdig bij de Deadvlei te arriveren. Probeer de hoogste zandduin ter wereld te trotseren voordat het te warm en druk wordt. Reken op een wandeling in het duinzand van 60 tot 90 minuten. Met elke stap die u zet, wordt het uitzicht fabelachtiger. De prachtige versteende zwarte bomen, voormalige meren en groene struiken zijn onbeschrijfelijk mooi vanaf deze hoogte in het ochtendlicht. Eenmaal bovenop de duin aangekomen skiet u op blote voeten de Deadvlei in! De gids begeleid u vandaag met prachtige verhalen. Uiteraard laat hij u juist de onontdekte andere hoekjes van de Sossusvlei zien welke het gros van de toeristen niet weet te vinden.

Naar het mysterieuze Damaraland voor de woestijnolifanten

Na de Namib woestijn rijdt u naar het charmante Swakopmund. Hier kunt u kiezen uit de ‘little desert tour’ of kajakken met de zeehonden. De reis vervolgt naar het ruige Damaraland!  De route wordt gekenmerkt door afgelegen dorpen (bewoond door de Damara), roestbruine zandwegen en vista’s over heuvels en enorme rotsblokken. U zult merken dat de route steeds avontuurlijker wordt! Rond de lunchtijd arriveert u bij het kleinschalige Adventure Camp, ingeklemd tussen de duizendjaar oude rotsblokken.

De volgende ochtend stapt u tijdens het krieken van de dag de open jeep in. De olifanten konden hier overleven door te evalueren en zich aan te passen aan de veel drogere omstandigheden van de, veelal drogliggende, Huab rivier. De woestijnolifanten zijn kleiner dan hun verwanten in Etosha en zeer zachtaardig van karakter. Vandaag gaat u heel dichtbij de woestijnolifanten kunnen komen. Houd uw camera nabij! De witgrijze olifanten steken schitterend af tegen de zachtgele zandduinen en de majestueuze mopane bomen. 

Vergaap je aan het wild in Etosha

Tijd om het meest wildrijke park van Namibië te bezoeken; Etosha. Onder begeleiding van de ranger van Oberland Lodge stapt u de open jeep in. De gigantische zoutpan midden in het park is landschappelijk het hoogtepunt van Etosha. Op deze verblindend mooie witte ondergrond trekken de kuddes zebra’s, springbokken, giraffen en gnoes sierlijk richting de waterbronnen die verspreid rondom de pan liggen. Van leeuwen, hyena’s, jakhalzen, olifanten tot de vele hoefdieren, ze komen allen regelmatig hun dorst lessen. Dieper in het struikgewas bewegen de neushoorns en luipaarden zich voorzichtiger voort. De gids zal vandaag al deze verschillende eco-systemen bezoeken zodat u zoveel mogelijk dieren gaat zien.

Vervolgens rijdt u naar het privéreservaat van Onguma aan de oostelijke zijde waar u de safari’s nog eens dunnetjes overdoet! Door op twee locaties, waaronder een privéreservaat, in Etosha te overnachten, beleeft u dit park op haar best! 

Boot- en jeepsafari’s in de Caprivi strook

Het contrast kan haast niet groter worden. Van de droge en desolate uitzichten rijdt u vandaag de bebouwing tegemoet! Omgeven door drie machtige rivieren (Kavango, Zambezi en de Chobe) is de Caprivistrook het meest vruchtbare deel van Namibië. Logischerwijs is het daarom dichter bevolkt met steden, dorpen en daartussen veel agricultuur. 

De Caprivi maakt onderdeel uit van eeuwenoude migratieroutes van wilde dieren. Ze zijn op weg tussen Angola, via Namibië, naar Botswana of Zimbabwe. De nationale parken in de Caprivi geven een veilige doorgang voor de wilde dieren op hun route naar vers water en eten. Onder begeleiding van de gids gaat u zowel op jeep- als bootsafari’s in Bwabwata. 

Bootsafari Oost Caprivi

In het oostelijke deel van de Caprivi ligt één van de mooiste lodges van Namibië. De lodge is gebouwd op palen waardoor de olifanten gemakkelijk onder en rondom uw luxe ‘boomhut’ kunnen passeren!

Trek er de komende twee dagen met de gids per boot- of open jeep op uit. Pas op voor de vele olifanten die graag in het ondiepe water op zoek zijn naar vers gras! ’s Avonds is het fantastisch genieten bij het kampvuur wanneer sterke safari-verhalen met de andere gasten worden gedeeld. Dit is is puur in stijl genieten, diep in de Afrikaanse bush! 

Sluit de reis af bij het zevende wereldwonder; De Victoria Watervallen

U zet de huurauto in Katima af (oostlijke Caprivi). Vanaf Katima wordt u per privétransfer naar Mbana Manor Boutique hotel in Victoria Falls, Zimbabwe gebracht. De Victoria Falls is de meest iconische plek van het Afrikaanse continent! De Zambezi rivier valt hier over een breedte van 1700m en hoogte van 108m naar beneden. Met recht worden de Victoria Watervallen ook het zevende wereldwonder genoemd. Of zoals de lokale bewoners het noemen; ‘Mosi-oa-Tunya’, beter vertaald als ‘de rook die dondert’.

U heeft deze dagen de mogelijkheid om de Victoria Watervallen vanaf de Zimbabwaanse zijde te bezoeken. Neem de tijd zodat u de verschillende hoeken (tot eventueel de voet van de waterval) kunt bezoeken. Let op; het kan enorm nat en fris worden. Neem een poncho mee! Zorg dat u rond de lunchtijd bij het Look Out Café bent. Dit is de leukste plek om even te ontspannen en te kijken hoe andere zich wagen aan bungeejumpen of de kabelbaan. Ga de watervallen ook zeker vanaf hogere hoogte per helikopter of microlight vlucht bekijken. Pas dan ziet u hoe spectaculair en groots de Falls echt zijn!

Verlengen naar het tropische Bazaruto, Mozambique?

Krijgt u niet genoeg van Afrika en heeft u nog extra vrije dagen? Vlieg dan vanaf Windhoek, via Johannesburg, naar het tropische Vilanculos, Mozambique. Verblijf nabij de idyllische eilanden van Bazaruto voor een welverdiende strandafsluiter. Kies voor een verblijf in het vissersdorp van Vilanculos. Vanuit hier kunt u mooie dagtochten (incl. snorkelen) maken naar de mooiste stranden van Afrika; de Bazaruto archipel. Of, u verwent uzelf met een uniek verblijf op Bazaruto of Benguerre Island. Vraag Safari Atelier naar de details!

Benieuwd naar deze reis tot in detail uitgeschreven?

Uitgelichte Lodges

 

Namib woestijn
Desert Hills

Victoria Falls
Mbano Manor

De prijs van deze reis

 

Hoe werkt het? Safari Atelier werkt samen met de beste partners in Afrika. Hierdoor kunnen we goede prijsafspraken maken met onze favoriete parels in de bush. Elke privéreis is zorvuldig samengesteld zodat Safari Atelier een scherpe prijs kan garanderen. Zo maakt u tijdens deze reis gebruik van scherpe huurtarieven van uw Toyota Fortuner, gratis activiteiten en aantrekkelijke kortingen in het laagseizoen. Verblijft u liever in een andere accommodatie op een bepaalde plek? Geen probleem. Elke reis kan naar wens aangepast worden. Zo kunnen we een budgetvriendelijke lodge in deze reis verwerken of de reis luxer inkleden van niveau! Bespreek uw wensen met Safari Atelier en we komen altijd tot een passende reis qua inhoud en prijs!

Prijsdetails
4 personen 2 personen
Laagseizoen € 5.890,- p.p. € 6.460,- p.p.
Hoogseizoen € 6.180,- p.p. € 6.850,- p.p.

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

** Kinderkorting op aanvraag

Inclusief
 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe accommodaties*
 • 4×4 Toyota Fortuner voor alle dagen 
 • Drop off Fee auto 
 • Namibië met meest uitgebreide verzekeringspakket
 • Meet & Greet bij aankomst in het hotel in Windhoek
 • Transfers Katima & Victoria Falls
 • Vrijwel alle maaltijden*
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*
 • Agentenkantoor in Windhoek

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Exclusief
 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van bovenstaande reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creeeren wij jouw droomreis.