Namibië & Zuid-Afrika

22 dagen

Namib woestijn – Kolmanskop – Fish River Canyon – Kgalagadi Transfrontier Park – Augrabies Falls – Cederberg – Stellenbosch – Kaapstad

Reisschema

Klik hier voor het verkorte reisschema. De uitgebreide reisbeschrijving vind je hier.

Prijs

De vanafprijs voor deze reis is: € 5.200,- p.p. (laagseizoen) en € 5.600 ,- p.p. (hoogseizoen) op basis van 2 personen. Minderprijs van € 920,- p.p. bij vertrek 4 personen.

Inclusief

 • Overnachtingen in kleinschalige middenklasse tot luxe accommodaties*
 • Toyota Hilux of Fortuner 4×4, incl drop off en cross border fee
 • Alle beschreven activiteiten,parkentreegelden, maaltijden, transfers*
 • Agentenkantoren ter plekke

  *Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

  Exclusieve kosten:

  • Intercontinentale vlucht
  • Safari’s vanuit Nossob (ter plekke te boeken)
  • Bezoek Kolmanskop (ter plekke te boeken)
  • Brandstof
  • Overige maaltijden en drankjes waar niet incl.
  • GGTO bijdage à € 9,00 per persoon
  • Reserveringskosten à € 25,- per boeking

  Boek deze reis!

  Wil je deze reis boeken of een optie nemen? Heb je nog vragen? Bel of mail ons en we nemen contact met jou op.

  22-daagse semi-luxe selfdrive reis door onontdekt Namibië & Zuid-Afrika

  Dit is een avontuurlijke selfdrive reis waarbij de meest ruige regio’s gecombineerd worden! De reis start in Namibië waar je de Namib woestijn, Kolmanskop en Fish River Canyon bezoekt. Vervolgens steek je de grens met Zuid-Afrika over om de afgelegen en onontdekte wildernis van Kgalagadi Transfrontier Park te ontdekken. Daarna rijd je via de Augrabies Watervallen naar de Cederberg. Dit zijn wederom locaties die slechts door enkele gezien worden! Je sluit de reis in het bruisende Stellenbosch en Kaapstad af. Kortom, een rondreis van uiterste waarbij comfort, zelf pionieren en unieke locaties de kernwaardes zijn.

  Safari Atelier - Rondreis Namibië en Zuid-Afrika, van Windhoek naar Kaapstad

  De overnachtingen

  Alle overnachtingen staan gepland in kleinschalige middenklasse tot luxe accommodaties welke midden in de natuur liggen. Uiteraard zitten alle activiteiten waar mogelijk inclusief tijdens deze selfdrive van de gebaande paden. Ga zelf met alle zintuigen ervaren waarom het zuiden van Namibië en het noorden van Zuid-Afrika magisch mooi en anders dan anders is!

  Reisschema

  DagLocatieLodgeService
  1Vertrek NL / BE
  2Aankomst WindhoekWindhoek Luxury SuitesLO
  3Namib woestijnNamib Homestead LodgeHP
  4Namib woestijnNamib Homestead LodgeHP
  5LüderitzKairos CottageLO
  6Lüderitz/ KolmanskopKairos CottageLO
  7Fish River CanyonCanyon LodgeHP
  8Fish River CanyonCanyon LodgeHP
  9KeetmanshoopQuivertree Forest CampHP
  10Kgalagadi Transfrontier ParkNossob Rest CampLogies
  11Kgalagadi Transfrontier ParkNossob Rest CampLogies
  12Kgalagadi Transfrontier Park!Xaus LodgeVP
  13Augrabies FallsDundi LodgeHP
  14Augrabies FallsDundi LodgeHP
  15CedergebergteCederberg Wilderness RidgeHP
  16CedergebergteCederberg Wilderness RidgeHP
  17StellenboschBonne EsperanceBB
  18StellenboschBonne EsperanceBB
  19KaapstadWelgelegen HouseBB
  20KaapstadWelgelegen HouseBB
  21Vertrek Zuid-Afrika
  22Aankomst NL/ BE

  * LO= logies en ontbijt, HP = halfpension, VP = volpension

  Deze privéreis is uniek omdat:

  • Bezoek aan het afgelegen en unieke Kgalagadi Transfrontier Park
  • Kleinschalige middenklasse tot luxe accommodaties op toplocaties
  • Seldrive reis voor het maximale vrijheid en avontuur gevoel!
  • De hoogtepunten met onontdekte regio’s gecombineerd
  • Twee landen bezoeken met prettige reisafstanden
  • Volledig ontzorgt. Alles is vooraf geregeld incl. max. verzekering voor de 4×4

  Een privéreis, hoe werkt dat?

  Deze unieke rondreis door Namibië en Zuid-Afrika is een inspiratiereis welke we geheel naar jouw wens aanpassen. Hoe we jouw Afrika rondreis op maat creëren, lees je hier.

  Omdat het een self-drive reis betreft, passen er 2 tot 4 reizigers comfortabel in de huurauto. We boeken altijd een 4×4 Toyota Fortuner of Hilux welke maximaal verzekerd is. De huurauto wordt opgehaald op Windhoek Airport en afgezet in Kaapstad. De kosten hiervoor zijn reeds opgenomen in de reissom.

  In de parken worden de activiteiten door de gidsen in 4×4 voertuigen van de betreffende lodges uitgevoerd. In deze open 4×4 voertuigen passen maximaal 9 reizigers. De activiteiten worden dan ook gedeeld met andere gasten van de lodge tenzij anders vermeld of specifiek zo geboekt.

  Reisbeschrijving van dag tot dag

   

  Dag 1/2: Jouw Afrika avontuur begint!

  Eindelijk is het zo ver! Na maanden van voorpret vlieg je vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Op dag 2 arriveer je op Windhoek Airport. Bij aankomst krijg je de 4×4 Toyota Hilux overhandigt en rijd je naar de heerlijke accommodatie in de stad. Vanmiddag kun je acclimatiseren bij het zwembad en culinair genieten bij het aangrenzende restaurant ”The Tasting Room”. 

  Dag 3: Reisdag naar de Namib woestijn 

  Na het ontbijt start het avontuur! De stad maakt direct plaats voor uitgestrekte landschappen die Namibië zo kenmerken. Bereid je voor op een mooie reisdag van zo’n 4-5 uur rijden, afhankelijk of je kiest voor de snelste of meest landschappelijke (binnendoor) route. Begin van de middag arriveer je bij Desert Homestead Lodge, op steenworpafstand van de Sossusvlei gelegen. Een waanzinnige plek om te genieten van de oudste woestijn van onze planeet. Vanmiddag zie je de eerste oryxen passeren over de oranje zandduinen.

  Safari Atelier - Namib Desert - Sossusvlei - Namibië

  Dag 4: Bezoek de Sossusvlei en beklim Big Daddy!

  Rij voor dag en dauw naar de entree van de Sossusvlei. De eerste fotostop is bij de welbekende Dune 45. Daarna is het zaak om tijdig bij de Deadvlei te arriveren zodat je de hoogste zandduin ter wereld, Big Daddy, kunt trotseren voordat het te warm wordt. De wandeling in het duinzand duurt ongeveer 90 minuten. Met elke stap die je zet word het uitzicht fabelachtiger. De prachtige versteende zwarte bomen, voormalige meren en groene struiken zijn onbeschrijfelijk mooi vanaf deze hoogte in het ochtendlicht. Eenmaal bovenop de duin aangekomen ski je op blote voeten de Deadvlei in! 

  Dag 5/6: Het historische Lüderitz & bezoek het mijndorp Kolmanskop

  Het is een halve dag rijden van de Namib woestijn naar het historische kustplaatsje van Lüderitz. Ontdek ’s middags de spectaculaire kustlijn boordevol pelikanen, zeehonden en flamingo’s. Op dag 6 is het slechts een kwartier rijden naar Kolmanskop. Deze voormalige mijnstad is een mysterieuze plek waar de geschiedenis heeft stil gestaan. Het lijkt wel alsof gisteren de laatste bewoners het dorp verlieten. Tientallen jaren was Kolmanskop een welvarend dorp met theater, ziekenhuis, ijsmachine, zwembad (in de woestijn!), school tot dat in 1935…!

  Om 09.00 en 11.00 gaan de rondleidingen in Kolmanskop van start. Zorg dat je bij de eerste rondleiding aanwezig bent zodat je tot sluitingstijd (13.00) deze spookstad kunt bewonderen. De middag is vrij om te ontspannen bij Kairos Cottage met zicht op de Atlantische Oceaan. Het is erg leuk om vanmiddag over de boulevard van Lüderitz te wandelen en een borrel te drinken in het gezelligste café van de stad: ‘Barrels’.

  Dag 7: Op landschap safari in Canyon Park

  De reis vervolgt vandaag, via Aus, naar de Fish River Canyon. Stop onderweg eventueel bij de wilde paarden van Garub. Naar schatting leven er zo’n 90 paarden in de Namib Woestijn, net buiten Aus. Ze zijn hier rond de eeuwwisseling van 1900 achtergelaten door de Duitse overheersers en hebben zich weten aan te passen aan de barre omstandigheden van de woestijn.

  ’s Middags vertrekt de open jeep voor de landschapssafari in het privéreservaat van Canyon Park. De gids gaat op zoek naar springbokken, koedoes, zebra’s en de schitterende kokerbomen die enkel in het zuiden van Namibië voorkomen.

  Dag 8: Naar de machtige Fish River Canyon

  Het is tijd voor de meest spectaculaire kloof van Afrika; de Fish River Canyon. Onder begeleiding van de gids rijd je ’s ochtends in het donker naar de kloof. Vanaf de rand tuur je vervolgens net voor zonsondergang de gigantische kloof in terwijl de zon langzaam aan de horizon gloort. Met elke minuut die passeert laat de Fish River Canyon haar grootte en diepte beter zien. De schitterende panorama’s van deze 500 miljoen jaar oude kloof zijn sensationeel. De hele ochtend struin je te voet en per jeep de verschillende delen van de totaal 161km lange kloof af.

  Dag 9: Tussenovernachting Kokerbomenbos

  Omdat de route naar Kgalagadi Transfrontier te lang is i.v.m. de grensovergang, staat er vanavond een fijne tussenovernachting gepland bij Keetmanshoop. En het leuke is dat je in de middag zo richting het bijzondere Kokerbomenbos loopt. Zorg dat je hier rond het vallen van de avond bent voor de beste foto’s tijdens het ‘goude uur’. 

  Safari Atelier - !Xaus Lodge - Kgalagadi - Zuid-Afrika

  Vraag jouw reisvoorstel aan

  Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier, dus ook deze groepsreis, is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creëren wij jouw droomreis.

  Dag 10/11: Self-drive safari avontuur in Kgalagadi

  Vandaag wordt een pittige reisdag! Het is totaal 7 uur rijden naar Nossob Rest Camp in Kgalagadi. Het laatste deel is een en-route safari waarbij je zelf gids en ranger bent! Boek bij aankomst de jeepsafari’s voor morgen, dit kan alleen ter plekke geboekt en betaald worden. Als alternatief kun je natuurlijk op dag 11 ook zelf met je eigen 4×4 op zoek gaan naar de wilde dieren.

  Kgalagadi herbergt onnoemelijk veel wilde dieren. Sterker nog, het is een van de betere wildparken om cheeta’s, leeuwen en hyena’s te zien! In totaal wordt er geschat dat er zo’n 1775 roofdieren in deze magische oranje landschappen leven. Buiten de wilde dieren zijn het de adembenemend mooie panorama’s die zelfs de meest doorgewinterde reiziger steeds weer laten terugkeren naar deze ongerepte wildernis. 

  Dag 12: Afsluiten in luxe lodge bij Kgalagadi

  Vervolg de reis naar de semi-luxe !Xaus Lodge welke net buiten het Kgalagadi Transfrontier Park ligt. De focus ligt bij !Xaus Lodge op landschaps- en culturele excursies. 

  In de middag van dag 12 en de ochtend van dag 13 onderneem je de activiteit van je voorkeur. Kies uit een natuur- of cultuurwandeling met de San of een jeepsafari. Vergeet daarnaast ’s avonds het sterrenkijken niet. Met vrijwel geen luchtvervuiling is de sterrenhemel hier adembenemend mooi!

  Dag 13/14: Natuurgeweld en kanotocht bij Augrabies Falls

  Na de activiteit bij !Xaus Lodge gaat de selfdrive reis verder naar Augrabries Falls. In de ochtend van dag 14 staat een verfrissende kanotocht over de Oranje rivier gepland. Samen met de lokale gids geniet je van het schitterende landschap en de wilde verhalen. Deze regio was enorm belangrijk tijdens de diamantkoorts! Bezoek in de middag individueel het UNESCO werelderfgoed van Augrabies Falls. Met name na het regenseizoen zijn deze watervallen extra spectaculair en krachtig.

  Dag 15/16: Het imponerende Cedergebergte boordevol rotskunst

  De selfdrive reis vervolgt van de Noordkaap naar de Cederberg. Dit indrukwekkende gebergte ligt 250 km noordelijk van Stellenbosch en wordt door het gros van de reizigers overgeslagen. Vanwege de unieke route van deze rondreis past een bezoek aan het Cedergebergte perfect. Totaal staan er twee nachten gepland bij de luxe Wilderness Lodge. Op dag 16 trek je onder begeleiding van de lokale gids het Cedergebergte in. Hij/zij vertelt uitbundig over het roerige verleden, de endemische boom naar waar Cederberg vernoemd is en de eeuwenoude San rotskunst. En dat terwijl je langs de mooiste uitzichtpunten loopt.

  Dag 17/18: Wijnproeven en culinair genieten in Stellenbosch

  De rondreis komt langzaamaan tot een rustig einde. Het is slechts 2.5 uur rijden naar de Kaapse wijnlanden. De omgeving verandert in een groene oase met prachtige panorama’s over wijngaarden en heuvels. Het is tijd voor wat vertier in het bruisende Stellenbosch. Ontdek deze hippe stad met haar vele leuke restaurants en barretjes. In de ochtend op dag 18 staat de unieke ‘wijnsafari’ gepland op het landgoed van Waterford. Dit chique landgoed kent met haar wijnsafari de leukste wijnactiviteit in de weide omgeving!

  Dag 19/20: Ontdek de ‘mothercity’ van Kaapstad

  Vandaag rijd je in een uurtje naar de ‘mothercity’; Kaapstad. De heuvels en wijnvelden maken al gauw plaats voor drukke wegen, omgeven door industrie en handel. Gelukkig torent al gauw de parmantige Tafelberg over de stad uit! Je rijd naar het leukste deel van de binnenstad, nabij Kloofstraat, waar de reis wordt afgesloten. Bedenk vooraf hoe je vandaag en morgen wilt indelen in Kaapstad. Want de directe omgeving van Kaapstad imponeert minstens zo veel! Denk bijvoorbeeld aan de pinguïns op de hagelwitte stranden van Boulders Beach. Of, rijd naar Houtbaai voor verse ‘fish & chips’ nabij de haven. Sowieso mag een bezoek aan de peninsula niet ontbreken. Aanschouw de schitterende kliffen die overgaan in de ruige Atlantische Oceaan. Oftewel, een waardige afsluiter van een minstens zo bijzondere rondreis door Namibië en Zuid-Afrika. 

  Dag 21/22: Terug naar huis

  Aan elke schitterende rondreis komt helaas een eind. Op dag 21 wordt je van Welgelegen House naar de luchthaven van Kaapstad gebracht. Vervolgens vertrekt in de avond de terugvlucht naar huis. Je land op dag 22 met een koffer vol prachtige nieuwe Afrika herinneringen weer thuis!

   

   De rondreis aanpassen zonder een bezoek aan Kaapstad en Stellenbosch?

  Heb je Kaapstad en Stellenbosch al bezocht en wil je deze regio laten vervallen? Geen probleem! Deze rondreis kan gemakkelijk aangepast worden zonder Kaapstad, Stellenbosch en Cederberg. Je steekt bij Fish River Canyon de Zuid-Afrikaanse grens richting Namakwaland over. Vervolgens bezoek je Augrabies Falls en Kgalagadi Transfrontier park. Daarna rijd je weer Namibië in om via de Kalahari terug naar Windhoek te rijden. Deze route is zelfs iets goedkoper! Vraag Safari Atelier naar de prijzen en details.

  Waar overnacht je tijdens deze reis?

   

  Fish River Canyon
  Canyon Lodge

  Kgalagadi Transfrontier Park
  !Xaus Lodge

  Naar aanleiding van deze reis op zoek naar meer informatie?

   

  Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel