Op safari in Majete

Meest succesvolle conservering in Afrika!

Spot de Big 5 in Majete

Majete is het meest succesvolle conserveringsverhaal in de geschiedenis van waarschijnlijk het hele Afrikaanse continent! Dit bos- en waterrijke reservaat in zuidelijk Malawi herbergt de ‘Big 5’ en nog veel meer bijzonder wildleven. Maar, Majete kent een turbulent verleden met een minstens zo bijzonder conserveringsverhaal. Tot 2003 was het reservaat namelijk een niemandsland met wellicht veel potentie maar zonder een toegewijd team en middelen. Tot 2003 bekommerde was er veel illegale stroperij in Majete waardoor vrijwel het hele reservaat was leeg gestroopt. Ook bomen moest het ontgelden door houtkap ten behoeve van houtskool voor de omliggende dorpelingen. Gelukkig kwam daar in 2003 een eind aan. De gerenommeerde conserveringsorganisatie African Parcs nam het management van Majete over.
Safari Atelier - Chongwe River Camp - Lower Zambezi Nationaal Park - Zambia

Onze Majete tip!

Slaap een nacht op het platform van Mkulumadzi voor een memorabele nacht in de bush onder de Afrikaanse sterrenhemel!

Ligging Majete

Majete ligt in het zuiden van Malawi.

Beste reistijd Majete

De beste maanden om Majete te bezoeken zijn van mei t/m november. Lees hier de beste reistijd voor Malawi.

Majete in in jouw reis?

Safari mogelijkheden in Majete

Majete ligt in de Lower Shire regio, het laagste gebied van Malawi. De wonderlijke Shire rivier stroomt krachtig door het reservaat en is omgeving door bossen en struikgewas. Het kenmerkende dichtbegroeide karakter van Majete maakt de jeepsafari’s avontuurlijk. De vele olifanten zijn vaak muisstil en indrukwekkend goed in camouflage. Al rijdend in de open jeep kan ineens om de hoek een megakudde olifanten rustig staan te grazen! Tijdens de jeepsafari’s ligt de focus op de grotere zoogdieren waaronder de Big 5 (buffels, olifanten, leeuwen, neushoorns en luipaarden). Maar minstens zo bijzonder zijn de sabelantilopen waarvan de nyala antilope alleen hier in Malawi voorkomt!

Daarnaast kunnen reizigers het reservaat verkennen vanuit de boot. Tijdens de bootsafari ligt de nadruk op de dieren die hun dorst komen lessen aan de oever van de Shire rivier. Daarnaast is het een top locatie om een deel van de ruim 300 vogels te spotten!

Safari Atelier - Majete - Malawi

“De loopbrug van Mkulumadzi Lodge zorgt voor een spectaculaire entree. Een beetje wiebelig lopen we over de wildrijke Shire rivier. Vanuit het restaurant zien we de eerste olifanten op een afstand eten aan de oever! 

Herintroductie van wildleven

Met de komst van African Parcs werd de neerwaartse spiraal omgebogen in een stijgende en positieve lijn naar boven! Het eerste doel was om het reservaat goed te beveiligen. Hiervoor werden de dorpen rondom Majete goed geïnformeerd over de positieve effecten van het behoud van het reservaat. Tegelijkertijd werden er banen gecreëerd én werden de eerste wilde dieren geherintroduceerd. De neushoorns en olifanten die vanuit Zuid-Afrika werden overgebracht zette Majete gelijk op de kaart! In de jaren die volgde werden ook leeuwen, giraffen, cheeta’s en onnoemelijk veel antilopen gealloceerd naar Majete. Hedendaags zijn er ruim 5000 wilde dieren uitgezet en staat de teller van nul toeristen in 2003 op 11.000 toeristen in 2019!

Bekijk de mooiste lodges in Majete waaronder
Mkulumadzi Lodge

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

  • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
  • Persoonlijk advies & reis op maat
  • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
  • Écht alle plekken zelf bezocht!
  • Professioneel en tóch informeel

* Safari Atelier is aangesloten bij GGTO, wat financiële zekerheid voor al onze reizigers betekent.

Malawi reizen met Majete

Safari Atelier - Huntingdon House - Thyolo - Satemwa - Malawi

Authentiek Malawi & South Luangwa


18 dagen, vanaf € 4.870 per persoon

Highlights van deze reis: Zomba Plateau, Majete, Liwonde, Lake Malawi & South Luangwa.

Safari Atelier - South Luangwa - Zambia

Malawi & Zambia luxe hoogtepunten


15 dagen, vanaf € 6.760 per persoon

Highlights van deze reis: Liwonde, Lake Malawi, South Luangwa & Lower Zambezi.

Majete in jouw Malawi reis op maat?

 

Word jij ook zo enthousiast van deze plek? Een bezoek aan Majete kan onderdeel worden van jouw reis!

Elke creatie van Safari Atelier is maatwerk. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen ontwerpen we een droomreis op maat.

Afrika reizen op maat | rondreizen | op safari | Safari Atelier

Lees snel verder voor meer Malawi inspiratie

Stel ons een vraag
1
Hi Afrika liefhebber,

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje!