Kleinschalige groepsreis Zimbabwe & Zambia

16 dagen

Matobo Hills – Hwange – Victoria Falls – Lower Zambezi – Lusaka

Vertrekdatum

22 april 2023

Reisschema

Klik hier voor het verkorte reisschema. De uitgebreide reisbeschrijving vind je hier.

Prijs

De prijs voor deze reis is: € 4.750,- per persoon

Eenpersoonskamer toeslag: € 630,-

Inclusief

 • Overnachtingen in kleinschalige semi-luxe accommodaties*
 • Regionale vlucht: Livingstone – Lusaka
 • Alle wegtransfers:
  • Bulawayo – Matobo Hills, Matobo Hills – Hwange, Hwange – Victoria Falls, Victoria Falls – Livingston, Lusaka – Lower Zambezi, Lower Zambezi – Lusaka
 • Unieke ’trein-transfer’ door Hwange
 • Alle maaltijden in de wildparken*
 • Alle drankjes in Hwange en Lower Zambezi*
 • Alle entreegelden van de nationale parken
 • Vrijwel alle excursies*

*Vraag de uitgebreide PDF aan voor alle details

Onderstaande kosten zijn niet in de reis inbegrepen:

 • Intercontinentale vlucht
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Visumkosten
 • GGTO bijdage à EUR 7,50 per persoon
 • Reserveringskosten à EUR 25,- per boeking

Neem een optie!

Wil je verzekerd zijn van een plek op deze groepsreis maar heb je nog wat tijd nodig om jouw deelname te kunnen bevestigen? Reserveer dan jouw plek voor deze groepsreis. Heb. je nog vragen? Bel of mail ons en we nemen contact met jou op.

Groepsreis Zimbabwe & Zambia - 16-daagse unieke reis

Wil je in een kleine groep de hoogtepunten van Zimbabwe en Zambia zien? Tijdens deze groepsreis ga je met maximaal 12 reizigers op neushoorntrekking in Matobo Hills. Vervolgens bezoek je het meest gerenommeerde wildpark van Zimbabwe; Hwange. Vanuit de schuilplaats, per jeep of wandelend ga je hier op zoek naar de wilde dieren. In april/mei zijn de Victoria Watervallen op haar grootst! Uiteraard kan een bezoek aan dit zevende wereldwonder dan ook niet ontbreken. Tot slot is het tijd voor het mooiste wildpark van Zambia; Lower Zambezi! Per kano-, jeep-, boot- of wandelsafari geniet je van de dieren in dit adembenemend mooie landschap. De reis wordt in stijl in Lusaka afgesloten met een wijnproeverij. Alle overnachtingen zijn geboekt in (semi-)luxe accommodaties.

Deze unieke groepsreis vind je nergens anders!

Safari Atelier - Zimbabwe.en Zambia groepsreis

Reisschema

DagDatumLocatieLodgeService
122/4/23Vertrek NL/BE
223/4/23Matobo HillsBig CaveHP
324/4/23Matobo HillsBig CaveHP
425/4/23Matobo HillsBig CaveHP
526/4/23HwangeBomaniVP+ drankjes
627/4/23HwangeBomaniVP+ drankjes
728/4/23HwangeBomaniVP+ drankjes
829/4/23Victoria FallsShongwe LookoutLO
930/4/23Victoria FallsShongwe LookoutLO
101/5/23Lower ZambeziKanyembaVP+ drankjes
112/5/23Lower ZambeziKanyembaVP+ drankjes
123/5/23Lower ZambeziKanyembaVP+ drankjes
134/5/23Lower ZambeziKanyembaVP+ drankjes
145/5/23LusakaLilayi LodgeLO
156/5/23Vertrek Zambia
167/5/23Aankomst NL/BE

* LO= logies en ontbijt, HP = halfpension, VP = volpension

Deze groepsreis is uniek omdat..

 • Kleine groep van minimaal 8 en maximaal 12 reizigers
 • Unieke combinatie van locaties; deze reis vind je nergens anders!
 • Intieme semi-luxe lodges waarin vrijwel alles inclusief zit!

Een groepreis, hoe werkt dat?

Tijdens deze groepsreis bezoek je de mooiste wildparken van Zimbabwe en Zambia. De reis is volledig georganiseerd! Alle transfers worden uitgevoerd door professionele chauffeurs. In de parken ga je op safari met de ervaren gidsen. En, je vliegt van Livingstone naar Lusaka om de reis logistiek nog efficiënter te maken.

De groepsreis in een notendop:

 • Vaste vertrekdatum, 22 april 2023
 • Minimaal 8 en maximaal 12 reizigers
 • Volledig ontzorgt
 • Korte reisafstanden

Reisbeschrijving van dag tot dag

 

Het avontuur begint!

Na maanden van voorpret vertrekt de groepsreis Zimbabwe & Zambia! Je vliegt vandaag naar het mooiste continent op aarde; Afrika. Vanaf Johannesburg vertrekt op dag 2 de korte vlucht naar Bulawayo, Zimbabwe. Bij aankomst staat de goedlachse chauffeur iedereen op te wachten. Na de introductie word je in een klein uurtje naar de schitterende accommodatie in Matobo Hills gebracht. Ga vanmiddag lekker acclimatiseren tussen de rotsblokken of bij het zwembad. Siyalemukela (welkom) in Zimbabwe!

Safari Atelier - witte neushoorn - Amalinda Lodge - Matobo Hills - Zimbabwe

Neushoorntrekking, rotskunst, Cecil Rhodes en safari’s in Matobo Hills

Dag 3 staat in het teken van de activiteiten in het rotsachtige en landschappelijk indrukwekkende UNESCO wildpark van Matobo Hills. Matobo is een droomgebied voor natuurliefhebbers met haar de granieten blokken, verschillende uitzichtpunten en honderden grotten met eeuwenoude rotskunst. Hiertussen leven de wilde dieren. Matobo Hills heeft zelfs één van de hoogste concentraties luipaarden!

‘s Ochtends ga je op jeepsafari. ’s Middags bezoek je de verschillende rotstekeningen. Uiteraard slaan we ook het graf van Cecil Rhodes niet over. Dit is het mooiste uitzichtpunt van het park!

Op dag 4 staat de neushoorntrekking op de planning. In een afgelegen en goed beschermd deel van het park kom je hier oog in oog met de neushoorns te staan! Matobo behoort tot de beste plek van Afrika om de neushoorns te voet te zien. In de namiddag maak je nog een landschapsafari met aansluitend de sundowner. Proost op elkaar en op de Zimbabwaanse bush!

Ontdek het meest gerenommeerde wildpark van Zimbabwe; Hwange

Op dag 5 reizen we in een halve dag naar Hwange Nationaal Park. Hwange is het meest wildrijke park van Zimbabwe en behoort tot één van de beste wildparken van het Afrikaanse continent! Het gebied is thuis aan de Big 5, heeft maar liefst 108 zoogdieren, 400 vogelsoorten en herbergt op haar piek tot 70.000 olifanten. De gidsen gaan daarnaast op zoek naar de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en wilde honden tijdens de safari’s.

Bespreek dagelijks met de ranger hoe jullie de dagen willen indelen. ‘s Ochtends is het mogelijk om op wandel- of jeepsafari te gaan. Daarna keer je terug voor de siësta bij het zwembad en de warme lunch. Elke namiddag vertrekt de jeepsafari wederom. Uiteraard zet de gids de jeep tijdens de zonsondergang aan de kant gezet voor de befaamde ‘sundowner’. Vervolgens start de nachtsafari. Rond 20.00 uur keren jullie terug bij de lodge voor het heerlijke diner. Tevens is het mogelijk om een volle dag op jeepsafari (incl. picknick lunch) te gaan.

Kortom, jullie gaan drie fantastische safari dagen tegemoet waarin alle activiteiten, maaltijden en drankjes inclusief in het verblijf zitten. Vergeet ook niet voldoende tijd door te brengen in de schuilplaats bij Bomani!

Per unieke “treinsafari” naar de spectaculaire Victoria Watervallen!

Ga voor de laatste keer op safari in Hwange. Na de brunch pak je je bagage in en staat de ‘Elephant Express’ te wachten. Per treinsafari reizen jullie van Bomani naar Dete Station. De treinverbinding is begin 1900 gebouwd en is het meest rechte stuk spoor ter wereld! Geniet van een twee uur durende safari, waarbij je door bossen en savannes rijd. Deze unieke activiteit is alleen hier in Hwange mogelijk!

De laatste twee uur word je per wegtransfer naar Shongwe Lookout gebracht, gelegen in het hart van Victoria Falls. Neem plaats op het prachtige terras op een verhoogd platform. Dit is de ideale plek voor een sundowner met zicht op de Zambezi rivier!

De Victoria Falls is de meest iconische plek van het Afrikaanse continent! De Zambezi rivier valt hier over een breedte van 1700m en 108m hoogte naar beneden op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Het brengt een indrukwekkend kabaal en waanzinnig zicht met zich mee als gevolg. Met recht worden de Victoria Watervallen dan ook het zevende wereldwonder genoemd. Of zoals de lokale bewoners het noemen; ‘Mosi-oa-Tunya’, beter vertaald als ‘de rook die dondert’.

Dag 9 is nog vrij! Bespreek de wensen met Safari Atelier. Zo kunnen adrenaline minnende reizigers nog gaan raften, met de jet boot naar de voet van de watervallen gaan of de watervallen vanuit de helikopter bewonderen.

Safari Atelier - Helikoptervlucht Victoria Watervallen - Victoria Falls Africa's Eden - Zimbabwe

Vraag jouw reisvoorstel aan

Word jij ook zo enthousiast van deze reis? Dit kan jouw reis worden. Elke reis van Safari Atelier, dus ook deze groepsreis, is een maatwerkreis. Laat ons weten waar wij rekening mee moeten houden en samen creëren wij jouw droomreis.

Afsluiten in het begeerde Lower Zambezi, Zambia!

De chauffeur brengt je op dag 10 naar Livingstone Airport, Zambia. Je vliegt naar Lusaka waar de chauffeur van Kanyemba Lodge al staat te wachten. In de middag arriveer je aan de prachtige en wildrijke Zambezi rivier. De komende vier nachten is dit jouw domein!

Lower Zambezi is landschappelijk het mooiste wildpark van Zambia. Het doet qua schoonheid zelfs niet onder voor de Okavango Delta! Doordat het park zo lang het privédomein van de Zambiaanse president was, werd er ook (tot 1983) niets ontwikkeld. Het heeft er toe geleid dat Lower Zambezi hedendaags één van de meest authentieke, en daardoor beste, safari belevenissen van Afrika herbergt. Buiten de schoonheid van het park, is het de variëteit aan safari activiteiten wat Lower Zambezi echt uitzonderlijk maakt.

Het bijzondere aan Lower Zambezi zijn de vele lagunes en zijrivieren die het ook mogelijk maken om op kanosafari te gaan. Bespreek één dezer dagen of je het park ook per kano wilt ontdekken. Alle activiteiten (jeep-, wandel-, boot-, kano-, en/of nachtsafari) zijn opgenomen in het verblijf. Bespreek met de gids hoe je de dagen wilt indelen. Vaak kun je zelfs activiteiten per dagdeel combineren!

Afsluiter in stijl; proeverij in Lusaka

Geniet van de laatste ochtendsafari in het adembenemend mooie Lower Zambezi. Daarna word je door de gids op dag 14 in drie uur naar de schitterende Lilayi Lodge in Lusaka gebracht. Bij aankomst staat er een speciale wijnproeverij op de groep te wachten, uiteraard met bijpassende hapjes. Zo wordt de groepsreis Zimbabwe & Zambia in stijl afgesloten! Proost op elkaar en de schitterende rondreis. 

Slaap lekker uit op dag 15. Spring in het uitnodigende zwembad of ga hardlopen/ wandelen op het gigantische en mooie terrein. Afhankelijk van de terugvlucht word je eind van de middag naar de luchthaven van Lusaka gebracht. In de avond vertrekt de vlucht via overstap terug naar huis. Je arriveert op dag 16 ‘s ochtends op Schiphol met een koffer vol prachtige nieuwe Afrika herinneringen.

Verlengen naar Lake Malawi of Kaapstad toevoegen?

Krijg je niet genoeg van Afrika en heb je nog wat extra vrije dagen? Het is bijvoorbeeld mogelijk om de reis te verlengen naar Kaya Mawa, in Lake Malawi. Of start de reis met een weekje Kaapstad/Franschhoek en vlieg vervolgens vanuit Kaapstad naar Bulawayo. Er zijn verschillende toevoegingen op privébasis mogelijk. Vraag Safari Atelier ernaar.

Waar overnacht je tijdens deze reis?

 

Victoria Falls
Shongwe Lookout

Lower Zambezi
Kanyemba Lodge

Naar aanleiding van deze reis op zoek naar meer informatie?

 

Laat je inspireren door onze
Safari blogs

Daarom boek je jouw reis bij Safari Atelier

 • Sinds 2009 voet op Afrikaanse bodem
 • Persoonlijk advies & reis op maat
 • Lodges & partners met oog op duurzaamheid
 • Écht alle plekken zelf bezocht!
 • Professioneel en tóch informeel